Čikago je zaleđen, ali ljudi su našli način da se zabave: Ovako izgleda provod na -30 stepeni (FOTO) (VIDEO)

Nekoliko sekundi napolju dovoljno je da se smrzne jaje ili zaledi balon

Jezive scene hladnog talasa koji je okovao Čikago i druge delove Amerike ne prestaju da stižu. Stanovnici "vetrovitog grada" ipak su odlučili iskoriste najbolje što mogu.

U Čikagu ili "Čiberiji", kako ga ovih dana zovu njegovi žitelji, zabeležene su temperature i do -30 stepeni Celzijusa. Kako javljaju, nekoliko sekundi napolju bilo bi dovoljno da se zamrzne jaje. Ili da se naduva balon, koji se smrzne i pretvori u prelepu ledenu kuglu, pre nego što pukne.

Eksplozija polarnog vazduha zahvatila je mnoge gradove u SAD, što je dovelo do najniže temperature u generaciji. Škole i agencije su zatvorene, letovi su otkazani a od srede uveče zabeleženo je najmanje osam smrtnih slučajeva povezanih sa hladnoćom.

Pored Čikaga, veoma niska temperatura zabeležena je i u Park Rapidsu u Minesoti, gde se skala spustila na 41 stepen ispod nule.

Dok se mnogi bore sa ekstremnm hladnoćom, neki pokušavaju da u njoj pronađu svetliju stranu, pa tako stanovnici Čikaga na društvenim mrežama šeruju fotografije pokazujući kako izgleda smrznuti život.

Pa tako dok u Australiji možete da ispržite jaje na trotoaru, u Čikagu ono može da se smrzne.

Drugi su zabavu pronašli bacajući vrelu vodu u vazduh, koja postaje ledena prašina pre nego što padne na zemlju.

Neki su bili oduševljeni kada su shvatili da, kada duvaju balon, on postaje divna ledena kugla, pre nego što pukne.

Građani Čikaga pobrinuli su se da se prilikom izlaska napolje dobro obuku, pa su neki navukli i 18 slojeva odeće, a vlasnici ljubimaca potrudili su se da i njima bude toplo.

VIDEO: Popularni izazov može da odnese i žrtve naročito ako otopli

VIDEO: Sneg zatrpava Ameriku

VIDEO: Srbin vozi po polarnom vremenu koje je pogodilo Ameriku

(Telegraf.rs)