Oni su najbogatiji ljudi u Kongresu: Vedre i oblače Amerikom, primaju ogromne plate, a evo koliko imaju na računima i odakle im milioni (FOTO)

Pored visoke plate, mnogi su zaradili pravo bogatstvo baveći se drugim poslovima ili su se dobro oženili

Članovi Kongresa dobijaju platu od 174.000 dolara, što je dvostruko više od nacionalnog prosečnog prihoda domaćinstva u SAD.

Međutim, mnogi predstavnici i senatori su zaradili bogatstvo još ranije, baveći se nekim drugim poslom.

Ovo je 10 najbogatijih članova Kongresa, koji trenutno služe u Predstavničkom domu i Senatu, kao i izvori njihovog bogatstva, prema analizi iz 2018. godine.

10. Skot Piters - 32 miliona

Piters ima 32 miliona Foto: Wikipedia

Demokratski predstavnik Skot Piters iz Kalifornije imao je dugu karijeru kao advokat u slučajevima visokog profila. On je takođe mnogo uložio u zaradu i oženio se sa Linn Gorguze, predsednikom i izvršnim direktorom Cameron Holdings, privatne investicione kompanije.

9. Pol Mičel - 37,7 miliona

Mičel ima 37,7 miliona Foto: Wikipedia

Republikanski predstavnik Pol Mičel iz Mičigena bio je korporativni izvršni direktor sa povelikim portfoliom.

8. Kris Kolins - 43,5 miliona

Kolins iam 43,5 miliona Foto: Wikipedia

Kris Kolins iz Njujorka, prvi izabrani republikanac koji je podržao predsedničku kampanju Donalda Trampa za 2016. godinu, poseduje udeo u različitim kompanijama od proizvodnje do biotehnologije.

Nedavno je optužen za insajderske trgovine, a suđenje mu je zakazano za početak 2020. godine.

7. Trej Holingsvort - 50,1 milion

Holingsvort ima 50,1 milion Foto: Wikipedia

Trej Holingsvort ima samo 34 godine, ali republikanac iz Indijane ima značajno bogatstvo od svog oca, osnivača "Hollingsvorth Capital Partners", koji obnavlja fabrike.

6. Diana Fajnstajn - 58,5 miliona

Fajnstajn ima 58,5 miliona Foto: Wikipedia

Senatorka Diana Fajnstajn iz Kalifornije ima udeo u Carlton hotelima. Pored toga, udata je za predsednika i kompanije Blum Capital, Ričarda Bluma.

5. Ričard Blumental - 70 miliona

Blumental ima 70 miliona Foto: Wikipedia

Demokratski senator Ričard Blumental iz Konektikata ima značajna sredstva od nekretnina širom Njujorka, delom zbog njegove supruge, Sintije Malkin. Malkin je ćerka mogula nekretnina, Pitera Malkina.

4. Vern Bjukenen - 73,9 miliona

Bjukenen ima 73,9 miliona Foto: Wikipedia

Republikanski predstavnik Vern Bjukenen sa Floride je veoma uspešan auto-diler na jugoistoku SAD-a. Bjukenen je nedavno došao na udar javnosti zbog kupovine jahte za koju se procenjuje da vredi između jedan i pet miliona dolara, istog dana kada je glasao za smanjenje poreza u 2017. godini.

3. Mark Vorner - 90,2 miliona

Vorner je težak 90,2 miliona Foto: Wikipedia

Demokratski senator Mark Vorner iz Virdžinije je najbogatiji senator, zarađujući svoje bogatstvo kroz nekretnine, energiju i telekomunikacije.

2. Majkl Mekaul - 113 miliona

Mekaul je drugi najbogatiji u Kongresu Foto: Wikipedia

Republikanac Majkl Mekaul iz Teksasa postao je jedan od najbogatijih članova Kongresa preko svoje supruge, Linde Mekaul, koja je ćerka radijskog i komunikacijskog giganta Lovri Maisa.

1. Greg Gianforte - 135,7 miliona

Gianforte je najbogatiji član Kongresa Foto: Wikipedia

Predstavnik Montane, republikanac Gre Gianforte, republikanac, trenutno je najbogatiji član Kongresa, zarađujući bogatstvo kroz razvoj softvera.

VIDEO: Ovako bahata deca bogataša proslavljaju Božić

(Telegraf.rs)