Zbog ledenog cunamija naređena evakuacija u Americi: Zaleđeni blokovi koji se izlivaju iz Nijagare izazvali paniku (FOTO) (VIDEO)

Snimci ledenih blokova kako se izlivaju iz Nijagare zaista su neverovatni

Neverovatna prirodna pojava izazvala je paniku u severnim delovima Amerike oko Velikih jezera gde je naređena evakuacija. Dramatično je i u Kanadi, u gradovima Fort Iri u Ontariju jer je snažan vetar prouzrokovao "ledeni cunami".

Snimci ledenih blokova kako se izlivaju iz Nijagare zaista su neverovatni. Pri svakom udaru talasa, na ulice su ispadali ogromni komadi leda koji su se "slagali" jedan preko drugog, praveći sve veći ledeni zid.

Snimci ledenih blokova kako se izlivaju iz Nijagare zaista su neverovatni Foto: Tanjug/AP

Video-snimci i fotografije nestvarne pojave osvanuli su na društvenim mrežama.

Stanovništvo koje živi pored jezera Iri u američkoj saveznoj državi Njujork dobilo je poziv za evakuaciju Foto: Tanjug/AP

Ovaj prirodni fenomen nastao je zbog veoma jakog ledenom vetra koji je brzinom od oko 120 kilometara na sat opustošio ove krajeve. U kombinaciji sa ekstremno niskim temperaturama, nastao je "ledeni cunami".

Policija u kanadskom gradu Fort Iri upozorila je vozače da budu oprezni s obzirom na ovu bizarnu nepogodu, a stanovništvo koje živi pored jezera Iri u američkoj saveznoj državi Njujork dobilo je poziv za evakuaciju, javlja RT.

VIDEO: Ratni brod u oluji! Talasi ga bacali kao igračku!

(Telegraf.rs)