(Krvave i do bola potresne fotografije) Lice devojčice iz Sirije koja leži pored mrtve sestre, i otac koji ljubi stopala poginule ćerke (VIDEO)

Slika je nastala dok su spasioci pomagali malenom biću

Stravična slika obišla je ceo svet Foto: Profimrdia/AFP

Potresna slika devojčice iz Siriji, na čijem se licu sasušila krv, dok je u šoku ležala pored tela mrtve sestre, obišla je svet.

Prizor nedužne, neiskvarene devojčice koja se sklupčala na ruševinama ispod kojih je ostala zatrpana njena mrtva sestra, slama i najtvrđa srca.

Slika je nastala dok su spasioci pomagali malenom biću. Oni su zatekli i oca koji grli mrtvu ćerku i plače dok mu se niz šake sliva krv.

Pripadnik "Belih šlemova" nosio je u naručju mrtvu devojčicu kako bi je odneo u mrtvačnicu. Na jednoj fotografiji se vidi kako je u tom trenutku otac drži za stopala da bi ih poslednji put poljubio, prenosi "Dejli mejl".

Otac poslednji put ljubi stopala svoje ćerke kFoto: Profimrdia/AFP

Potresne fotografije nastale su posle posle vazdušnih udara vladnih snaga na severozapadu Sirije, poslednjem velikom uporištu protivnika predsednika Bašara al Asada.

Posmatrači su u utorak izvestili da su hiljade civila bili prinuđeni da pobegnu iz Han Šejhuna.

Uz posredovanje glavnog Asadovog saveznika Rusije i Turske, koja podržava pobunjenike, u području blizu turske granice prošle godine uspostavljeno je primirje. Stotine hiljada ljudi koji su napustili druge delove Sirije kriju se u toj enkavi.

U snimku ispod pogledajte potresne scene. S obzirom na to da je sadržaj potresan, video možete da pogledate tako što ćete kliknuti na "Watch on Facebook".

Rami Abdulrahman, direktor Sirijske opservatorije za ljudska prava, sa sedištem u Velikoj Britaniji, kaže da su vladine snage pojačale artiljerijsko bombardovanje i vazdušne udare u poslednjih deset dana.

- Uglavnom bombarduju mesta duž međunarodnog puta Damask-Alepo. Han Šejhun se pretvorio u avetinjski grad - izjavio je on.

Analitičar podataka iz kompanije "Hala sistems", koja upravlja sistemom za rano upozoravanje na vazdušno bombardovanje, u Idlibu i severnoj Hami zabeleženo je 13 vazdušnih napada.

- Ovo je treći dan zaredom da beležimo značajno intenziviranje vazdušnih udara - rekao je on.

VIDEO: Eksplozija u Siriji usmrtila četiri američka vojnika

(Telegraf.rs)