Rusi jedva krpe kraj s krajem, nemaju para ni za cipele: Putinu nije jasno kako je to moguće

Ruski lider traži objašnjene odakle zavodu ti podaci

Dimitrij Peskov, portparol ruskog predsednika Vladimira Putina, izjavio je da je ne razume odakle državnom statističkom zavodu Roštatu podaci o tome da Rusi nemaju dovoljno novca za obuću.

- Iskreno govoreći, teško mi je to komentarisati. Zašto baš obuća, zašto samo trećina i odakle dolaze ti podaci? Bio bih zahvalan Roštatu na objašnjenju tih podataka - rekao je Peskov, preneo je Novac.hr.

Roštat je objavio rezultate istraživanja standarda života stanovništva za 2018. godinu u kojemu iznosi i podatke o finansijskom stanju stanovnika.

Rezultati su pokazali da 53 odsto domaćinstava ne može da se nosi sa neočekivanim troškovima kao što su hitne medicinske usluge ili popravke, a 53,1 odsto porodica ne može da zameni najjednostavniji dotrajali nameštaj.

Rusi teško žive Foto: Tanjug/AP

Pored toga, 35,4 posto ispitanika navelo je da ne može "za svakoga člana porodice da kupi dva para udobnih i sezonski prikladnih cipela (po jedan za svaku sezonu)", a 11 posto ne može da priušti neophodne lekove.

Uopšteno, pokazalo se da 79,5 odsto ruskih porodica teško spaja kraj s krajem, od čega se 14,6 odsto suočava s "velikim poteškoćama", prenosi Novac.hr.

VIDEO:  Putin jahao u pruštvu prelepih uniformisanih dama

(Telegraf.rs/Tanjug)