Druga misteriozna smrt u bazenima luksuznih vila u nekoliko dana: Šta se dešava u krugovima bogataša

Krajem jula preminuo je 24-godišnji sportista u vili od 3,3 miliona evra, da bi svega nekoliko dana kasnije na sličan način žiivot izgubio 47-godišnji muškarac

Foto-ilustracija: Pixabay, Flickr/Kevin Makice, Profimedia

Nije prvi put u poslednjih nedelju dana da policija primi dojavu o pronalasku mrtvog tela koje pluta u bazenu ispred luksuznih vila. U najnovijem slučaju, pronađeno je telo 47-godišnjeg muškarca Gereta Risa u bogatom kvartu Čart u Engleskoj.

Policija trenutno nema zvaničnih informacija o uzroku njegove smrti, ali se veruje da je pretrpeo srčani udar dok se opuštao u bazenu u porodičnoj kući u vrednosi od 1,3 miliona funti (nešto više od 1,4 miliona evra).

Hitna pomoć i policija pozvani su nakon što je primećeno da Ris nepomično leži u bazenu. Pretpostavlja se da je preminuli muškarac brat vlasnika kuće.

VERUJE SE DA JE UMRO PRIRODNOM SMRĆU

Kako prenosi Dejli mejl, pretpostavlja se da je neko od zabrinutih članova porodice pozvao policiju nakon što je naleteo na 47-godišnjaka koji je pretrpeo srčani udar dok je bio u vodi, ali nije poznato koliko je dugo mrtav ležao u bazenu pre nego što su ga uočili.

Hitne službe konstatovale su smrt na licu mesta.

Bogataši u Engleskoj umiru u bazenima u svojim luksuznim vilama. Ovo nije prvi slučaj / Foto: Pixabay

Telo gospodina Risa pronađeno je u gradiću Čart, koje je poularno za izletišta, a nadomak ovog sela redovno se snimaju filmovi.

Komšinica Olivia Koton (91), koja živi tek nekoliko stotina metara od mesta tragedije, rekla je da je vest saznala od komšinice koja je dotrčala do njenog dvorišta i pitala je da li je čula da je neko od komšija preminuo.

- Videla sam policiju i vozilo hitne pomoći u subotu popodne, ali nisam ni slutila šta se dešava u susednom dvorištu. Ljudi koji su tamo živeli odselili su se, a kuću su ustupili ćerki koja tu živi sa suprugom i dvoje male dece - rekla je Koton.

Portparol policije rekao je da su interventne jedinice primile poziv o smrti muškarca u subotu oko 16 sati.

Posle obdukcije biće poznati detalji smrti, za koju se veruje da je nastupila prirodnim putem.

DVE IDENTIČNE SMRTI ZA SAMO NEDELJU DANA

Pre nešto više od nedelju dana, takođe u Engleskoj, dogodila se slična smrt, samo što je u pitanju mnogo mlađa osoba. Poslednjih dana jula, 24-godišnji mladić Dominik Hemlin pronađen je mrtav u svojoj vili od 3,3 miliona evra u britanskom naselju Krandejlu u okrugu Kent.

Umro je gotovo na identičan način. Pronađen je mrtav u bazenu od posledica srčanog udara. Jedina je razlika u tome što se u tom slučaju zna da je tog dana u njegovoj vili bila organizovana žurka.

Dvadesetčetvorogodišnjak prebačen je u bolnicu, ali je ubrzo preminuo.

Poznato je da je Hemlin studirao na Kembridžu, da je bio sportista i da nije bolovao ni od kakve kardiovaskularne bolesti.

Njegov otac je nakon smrti mladića izjavio da je njegov sin bio ragbista, redovno je učestvovao na sportskim manifestacijama i da nikad nije koristio drogu, čak ni na toj žurci.

(Telegraf.rs/Dejli mejl)