Rus upao u vrtić i ubo dete nožem u vrat: Kaže da su ga glasovi u glavi naterali na zločin

Denis Pozdjev (36) nije bio u srodstvu sa detetom i tvrdio je da je u vrtić ušao "slučajno", jer je "halucinirao"

Foto-ilustracija: Profimedia/INSADCO Photography, Youtube/ Следственный комитет Российской Федерации

Šestogodišnji dečak je preminuo posle napada tokom kog je izboden nožem u vrtiću. Užasna tragedija desila se u Rusiji, a dečak je izboden dok je spavao. Napadača su ruski mediji identifikovali kao Denisa Pozdjeva (36). On je ušao u vrtić u oblasti Narjan Mar, lučkom gradiću severno od Arktičkog kruga u regionu Nenec.

Obezbeđenje vrtića "Bajka" nije zaustavilo muškarca na ulazu u obdanište, ali nije pokušalo da ga spreči da uđe ni u sobu gde su deca spavala. Viknuvši "Sotona mi je naredio da to učinim!", Pozdjev je napao dete koje je spavalo u krevetu u ćošku i ubo ga u vrat nožem.

Dečak je umro nekoliko minuta nakon napada u naručju vaspitačica u vrtiću. Dete je kasnije identifikovano kao Kiril Savenkov (6).

Obezbeđenje vrtića zadržalo je napadača dok nije stigla policija. Kasnije je žrtva identifikovana kao Kiril Savenkov, star 6 godina. Bio je u predškolskoj grupi.

Kako se vidi na snimku, Pozdjev bez problema ulazi u vrtić, prolazi praznim hodnicima, gde ne sreće nijednu osobu.

Tokom prvog ispitivanja Pozdjev je rekao da su ga "glasovi u glavi" naterali da počini zločin. U krvi je imao visok procenat alkohola i droge, prenose lokalni mediji.

U vrtić ušao slučajno?

Pozdjev nije bio u srodstvu sa detetom i tvrdio je da je u vrtić ušao "slučajno", jer je "halucinirao". Rekao je da je mislio da je uspavano dete čudovište i napao ga.

Njegove reči demantovala je policijska pretraga stana osumnjičenog ubice, gde je pronađen papir sa osnovnim podacima o vrtiću "Bajka", njegovom radnom vremenu i informacijama o velikom broju dece u igraonicama.

(Telegraf.rs / Izvor. Daily mail)