Vozilo razneto u sekundi, gorelo sve okolo: Objavljen snimak napada u kom je ubijen Sulejmani

Na snimku se vidi kako je jedan automobil pogođen iz vazduha

Foto: Tanjug/AP

Pojavio se snimak američkog napada na aerodrom u Bagdadu u kojem je poginuo jedan od najmoćnijih iranskih generala Kasim Sulejmani.

Snimci nazdorne kamere, snimljeni u blizini aerodroma, a koje je objavila iračka TV stanica AhadTV, pokazuju veliku eksploziju u kojoj je jedan od dva automobila uništen preciznim raketama rano u petak ujutro.

Visoki irački bezbednosni zvaničnik rekao je da se napad dronom dogodio nedaleko od kargo zone aerodroma, pošto je Sulejmani izašao iz aviona i pridružio se Abu Mahdi al-Muhandisu, komandantu proiranskih iračkih snaga PMF i drugima u kolima.

Dvojica zvaničnika PMF rekla su da je Sulejmanijevo telo raskomadano u eksploziji, kao i da nisu pronašli telo Al-Muhandisa. Ubijenog generala identifikovali su po prstenu koji je uvek nosio na ruci.

Napad je doveo do usijanja ionako loših odnosa SAD i Irana, i čeka se kako će Iran odgovoriti na ovaj napad.

Američki predsednik Donald Tramp izjavio je da je Sulejmani planirao da ubija Amerikance.

- General Kasim Sulejmani je ubio ili teško ranio na hiljade Amerikanaca tokom dužeg vremenskog perioda i planirao je da ubije još mnogo njih - napisao je Tramp na svom Tviter nalogu.

Tramp je prethodno na Tviteru napisao da "Iran nikada nije dobio rat, ali nikada nije izgubio pregovore", a nekoliko minuta pre saopštenja zvaničnih institucija SAD o napadu na Sulejmanija na svom nalogu na Tviteru objavio je sliku američke zastave - bez komentara.

(Telegraf.rs)