Putin zagrmeo: Apoteke podigle cene zaštitnih maski?! Oduzmite im dozvolu

Rusija na efikasan način još u februaru rešila problem apoteka koje žele da zarade dodatno na tuđoj nesreći, i tu u doba epidemije korona virusa

Rusija se suočava sa epidemijom korona virusa. U toj zemlji je do sada zabeležno 495 slučaja virusa, dok je jedna osoba umrla od te zaraze.

Međutim, s obzirom na to da je i u toj zemlji došlo do velike potražnje za zaštitnim maskama, neke apoteke želele su da zarade na tome i odlučile da podignu cene. Rusija je odmah u startu, mnogo pre početka pandemije, na brz i efikasan način rešila problem nesavesnih apoteka koje su htele da zarade na nesreći drugih.

Naime, Kremlj se još u februaru suočio sa ovim problemom, na koji je tada ukazala je pomoćnica premijera Rusije, Tajtana Golikova tokom razgovora sa predsednikom Vladimirom Putinom.

- Neke apoteke podigle su cene zaštitnih maski za lice. Prošle godine koštale su oko 50 rubalja (0,5 evra). Ove godine u Moskvi podigli su na 70 (0,7 evra) do 100 rubalja (1,18 evra). Poskupljenje nije opravdano, pa smo tražili savet operativnog štaba i saveznih institucija - kazala je tokom sastanka pomoćnica premijera Rusije Tatjana Golikova.

Putin joj je odmah odgovorio. Kako je reagovao, pogledajte u snimku na početku teksta.

(M. Lj.)