U SAD preko 116.000 zaraženih korona virusom: Tramp razmišlja da stavi Njujork u karantin

Umrlo je najmanje 1.937 ljudi

Foto: Tanjug/AP

U Sjedinjenim Američkim Državama do danas je potvrđeno 116.000 slučaja korona virusa tako da su SAD što je više nego u Kini i Italiji.

Umrlo je najmanje 1.937 ljudi, navodi Rojters. Najviše zaraženih je u državi Njujork, čak 52.000.

Američki predsednik Donald Tramp rekao je da razmatra uvođenje dvonedeljnog karantina u Njujorku, Nju Džersiju i Konektikatu. Za Njurok, koji je nazvao "žarištem" virusa, Tramp kaže da bi to bio obavezni karantin.

- Radije to ne bih to uradio, ali možda ćemo morati - rekao je Tramp.

Njujork je najveće žarište koronavirusa u Sjedinjenim Američkim Državama. Zaraženo je 52.318 ljudi, što je skoro polovina svih zabeleženih slučajeva u Americi. Preminule su 728 osobe.

Na konferenciji za medije, guverner države Njujork Endru Kuomo je saopštio da je u Njujorku registrovano 7.681 novozaraženih i još 209 smrtnih slučajeva zbog Kovida-19, koji je do sada u svetu odneo više od 30.000 života.

Zbog sve većeg broja zaraženih, brod-bolnica američke vojske "Comfort" sa 1.000 kreveta je na putu za Njujork i očekuje se da će u ponedeljak biti usidren.

Na ovoj stranici možete pratiti podatke o obolelima od korona virusa iz svih zemalja sveta: https://www.telegraf.rs/covid-19

Video: Jeziv prizor zabeležen u Bruklinu: Bolnica prenatrpana, zaraženi leže po hodnicima

(Telegraf.rs/Tanjug)