Izbio veliki požar u moskovskoj bolnici gde se leče zaraženi koronom: Nastradala jedna osoba

Navodi se da je požar je izbio u sobi za reanimaciju, odakle je spašeno pet osoba, a evakuisano je 300

Na severu Moskve izbio je požar u zgradi gradske kliničke bolnice, još uvek se utvrđuje kolika je površina zahvaćena njime, a jedna osoba je poginula, izjavio je predstavnik hitnih službi u prestonici, navodi Sputnjik.

- Stigla je informacija o požaru u prizemlju šestospratne zgrade Gradske kliničke bolnice br. 50 - izjavio je on.

Prema njegovim rečima, radi se o ozbiljnom požaru. Osoblje bolnice premešta pacijente u susednu zgradu. Za sada je poznato da je evakuisano oko 300 osoba.

Navodi se da je požar je izbio u sobi za reanimaciju, odakle je spašeno pet osoba.

Prema saopštenju Ministarstva za civilnu odbranu, vanredne situacije i otklanjanje posledica elementarnih nepogoda, ugašeno je žarište požara u 21:05 časova po moskovskom vremenu.

U bolnici u kojoj je izbio požar leče se, između ostalog, i pacijenti oboleli od virusa korona.

Gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanjin saopštio je da će svi evakuisani pacijenti biti prevezeni u druge medicinske ustanove.

- U jednoj od soba na prizemlju Gradske kliničke bolnice dogodio se požar, koji je operativno ugašen. Nažalost, ima žrtava. Prema preliminarnim podacima, jedan od pacijenata je preminuo - napisao je Sobjanjin na svom Tviter nalogu.

​On je obećao je da će uzroci tragedije biti temeljno istraženi, i tom prilikom izjavio je saučešće porodici stradalog pacijenta.

Moskovsko tužilaštvo će proceniti poštovanje mera zaštite od požara u bolnici i proveriće postupke regulatornih organa.

- Organizovana je provera poštovanja zakonom propisanih mera u vezi sa požarom u jednoj od glavnih bolnica u prestonici. Tokom provere biće izvršena procena postupaka odgovornih lica kada je reč o bezbednosti od požara u objektu - navodi se u saopštenju moskovskog tužilaštva.

(Telegraf.rs)