Jasmina je preminula u Francuskoj i ostavila dva sina za sobom: Muž skuplja novac da je sahrani

Jasmina Marković-Malešević rodom iz Jagodine preminula je posle duge bolesti, a živela je u okolini francuskog grada Le Mans

Foto: Facebook

Velika tragedija pogodila je jednu srpsku porodicu iz Francuske, kada je Jasmina Marković-Malešević, rodom iz okoline Jagodine, stara 40 godina, izgubila 16. maja najtežu životnu bitku, piše ssup.fr.

Preminula je posle duže bolesti i ostavila za sobom supruga i dva sina, od dve i šest godina. Ova srećna porodica je živela na 200 kilometara od Pariza u okolini grada Le Mans.

Jasminu, oni koji su je poznavali, pamte kao osobu koja je bila uvek vesela i nasmejana. Prelepog izgleda, bila je uvek spremna da pomaže drugima. Volela je da bude okružena svojim najmilijim, prijateljima i kolegama. Posebno je volela da kuva i mnogi Francuzi su uživali u njenim kulinarskim specijalitetima.

Više od godinu dana se junački borila sa svojom opakom bolešću, ali nije uspela da se izbori. Ostavila je dva sina da odrastaju bez majke. Radila je u školskoj kuhinji.

Njen suprug Danijel, Srbin iz Hrvatske, ne želi da ostane više u Francuskoj. Želi da telo svoje voljene supruge prebaci u Hrvatsku gde bi je sahranio i nastavio da živi sa svoja dva sina jer nije u mogućnosti da se sam o njima brine.

Jasminina prijateljica, koja radi u opštini, pokrenula je akciju sakupljanja novca preko internet platforme, za pomoć porodici preminule Srpkinje.

Taj novac bi koristio Danijelu da pokrije troškove sahrane i pomogne mu malo u ovoj veoma teškoj situaciji. On je pozajmio novac za sve troškove koji uključuju i prevoz pokojne supruge u Hrvatsku. Oni su krenuli jutros i sahrana bi trebalo da se održi u nedelju.

Pomoć možete donirati na ovom linku.

(Telegraf.rs)