Istraživači bez ključnog dokaza u slučaju ubistva male Medlin (3): Policija ga je uništila još 2009.

Veruje se da je policija uništila vozilo koje je moglo da im pruži neoborive dokaze da je Kristijan oteo malu Medi

Foto: Tanjug/AP

Mogući ključni dokaz u slučaju Medlin Meken uništen je kada je policija uništila kombi koji je koristio osumnjičeni Kristijan Brukner. Plavi kombi, kog je pedofil iz Nemačke koristio da u njemu spava na plaži blizu mesta Praja de Luz, navodno je prodat u staro gvožđe.

Prema navodima lokalnih medija, Brukner ga je vozio nedugo pre nestanka devojčice u maju 2007. godine. Nije jasno kada je vozilo zaplenjeno.

Portugalski list The Expresso javlja da je reč o sedam meseci nakon Medinog nestanka, prenosi britanstki Metro. Ipak, sudski spisi sugerišu da je konfiskovan u aprilu 2006. godine, te da je to bilo pre nestanka deteta.

Ne veruje se da je vozilo ikad bilo forenzički ispitano, jer Kristijan nije sumnjičen u vreme nestanka devojčice.

Koristio ga je sa prijateljem u aprilu 2006. godine kako bi ukrali dizel iz dva kamiona, pokazuju dokumenta. Vozilo je demontirano nakon što je procenjeno na samo 90 funti.

Osumnjičeni za ubistvo / Foto: Tanjug/AP

Na kraju je uništen 2009. godine, tvrdi Ekspreso, podvlačeći pitanje da li su na taj način uništeni i najznačajniji dokazi. To je došlo nakon što je utvrđeno da je među dečijom odećom pronađeno mnoštvo kupaćih kostima za devojčice, te da je reč o odeći pronađenoj u kamp-prikolici za koju se misli da ju je osumnjičeni vozio na relaciji Portugalija - Nemačka.

On je priznao da je koristio miniven, koji odgovara opisu vozila iz 2007. kada je Medlin nestala. To se, podsećamo, desilo 3. maja 2007. godine iz apartmana u Praji de Luz u Portugaliji, gde je porodica bila na odmoru. Bruknerov advokat rekao je da osumnjičeni negira ikakvu povezanost sa njenim nestankom. Nemački istražitelji ipak veruju da je devojčica mrtva i njen slučaj tretiraju kao slučaj ubistva.

Video: Ko je Medlin MekKen, devojčica koju traži ceo svet?

(Telegraf.rs)