Novi video brutalnog hapšenja: Policajci u Londonu zgrabili crnca, šutirali ga i bacili na zemlju

Policija je potvrdila da su građani podneli prijavu zbog ponašanja policije

Šokantan snimak na kome se vidi kako čak osmorica policajaca u Londonu hvata muškarca crne puti i baca ga na zemlju i tom prilikom ga udaraju i šutiraju postao je viralan na društvenim mrežama.

Na video snimku vidi se incident od 26. juna u ulici Vesli Roud, kada je osam pripadnika policije zgrabilo crnca posle kraće potere. Londonska policija potvrdila je da su uloženi prigovori zbog ponašanja policajaca i da je istraga snimka koji kruži internetom u toku.

Kako javljaju ostrvski mediji, muškarac je pokušao da pobegne sa lica mesta, a policajci su za zgrabili i oborili na pod. Tom prilikom, nekoliko puta su ga šutnuli i udarili. Organi reda oglasili su se saopštenjem i naveli da je patrola zaustavila muškarca jer su verovali da kod sebe ima "oštar predmet".

- Pripadnici policije su prilikom patrole ulicom Vesli Roud videle muškarca. Rekli su mu da stane, ali je on nastavio da beži. Policajci u patroli primetili su da u ruci ima oštar predmet i nastavili su da ga prate i pokušali da ga zaustave kako bi ga pretresli. Tokom pretresa, muškarac se opirao i bio je agresivan. Nekoliko policajaca savladalo je muškarca i stavili su mu lisice jer se verovalo da kod sebe ima oružje - navodi se u saopštenju policije.

- Kod njega nije pronađeno oružje, ali nađena je žica od kišobrana u blizini. Muškarac je priznao da ju je bacio prilikom bekstva. Muškarac nije uhapšen i niko nije povređen tokom incidenta. Dobili smo pritužbe i istraga o tom događaju je u toku - dodaje se u objavi za medije.

Policijska brutalnost je poslednjih nedelja u žiži svetske javnosti još od 25. maja kada je prilikom hapšenje u Mineapolisu stradao Afroamerikanac Džordž Flojd. Policijac Derek Šovin držao je koleno na Flojdovom vratu duže od osam minuta, a nesrećni muškarac je sve vreme zapomagao da ne može da diše.

Flojd je preminuo prilikom hapšenja, a protiv Šovina i još trojice policajaca počelo je suđenje zbog smrti tog 46-godišnjaka.

Video: Vi ste ga upravo ubili: Procureo još jedan snimak ubistva Džordža Flojda

(Telegraf.rs)