Ubice Kožara i Hadžića pobegle gliserom? Veruje se da su stigli do Epira ili Albanije

Policija je ispitala više osobe zbog ubistva dvojice pripadnika škaljarskog klana, ali do sada niko nije uhapšen

Foto: vijesti.me/Savo Prelević

Grčka policija intenzivno radi na rasvetljavanju ubistva Baranina Alana Kožara i Damira Hadžića i pokušava da utvrdi da li su se napadači, nakon što su ispalili 29 hitaca u pripadnike škaljarskog klana, sakrili na Krfu ili su pobegli gliserom do obala Epira ili Albanije.

Kako prenose grčki mediji, u tamošnjoj policiji su zabrinuti zbog činjenice da su se u pola godine u Grčkoj desila dva obračuna crnogorskih kriminalnih grupa, u kom su stradala četiri pripadnika škaljarskog klana.

Cofru press podseća na dvostruko ubistvo koje se u januaru dogodilo u kafani na grčkom području Vari kada su likvidirana dvojica vođa škaljarskog klana Igor Dedović i Stevan Stamatović.

Pola godine kasnije nepoznati napadači su locirali Kožara i Hadžića koji su prethodna dva meseca boravili u vili u Halikounasu, misleći da su uspeli da sakriju tragove, piše Pobjeda. Kako pišu grčki mediji, žrtve su se vratile sa plaže kada su ubice iz zasede u njih ispalili 29 hitaca, iz dva oružja, ne ostavljajući šansu da prežive. Na mestu zločina pronađeno je više od 30 čaura.

Iako su sa sobom imali oružje, Kožar i Hadžić  nisu stigli da reaguju i uzvrate vatru. Osim oružja, grčki istražitelji su kod žrtava pronašli falsifikovana dokumenta i zatražili od kolega iz Slovenije potvrdu da su ubijeni njihovi državljani.

Luksuzna vila u kojoj su ubijeni škaljarci boravili Foto: greekvillasboutique.com

Kožar je, kako pišu mediji, imao falsifikovana dokumenta i putovao sa pasošem Slovenije pod imenom Robert Bitenc, dok je Hadžić koristio slovenački pasoš na ime Martina Pospišeka.

U apartmanu je pronađeno 11.500 evra, a zaplenjen je i pištolj glok, koji je, kako se sumnja, pripadao jednoj od dve žrtve.

 Veza dva ubistva

Grčka policija procenjuje da su članovi dve kriminalne grupe - škaljarskog i kavačkog, smešteni u različitim delovima te zemlje i sumnja da su likvidacije u Vari i na Krfu povezane.

Corfu press podseća da je grčki specijalni policijski tim, nakon ubistva Dedovića i Stamatovića, otišao u Srbiju radi prikupljanja informacija o crnogorskim kriminalnim grupama.

Ubijeni Dedović i Stamatović Foto: MUP RS, Printskin: Youtube/OneTV

Cilj grčke policije bio je da, u saradnji sa srpskom policijom, pronađe „jezgra“ kriminalaca u srpskoj i crnogorskoj "zajednici" u Atini.

Pored toga, grčka policija je ispitivala moguću umešanost crnogorskih kriminalnih grupa u ilegalne aktivnosti u Grčkoj koje se odnose na krijumčarenje droge i cigareta.

Grčka policija saslušala je više osoba u okviru istrage likvidacije Igora Dedovića, Stevana Stamatovića, Alana Kožara i Damira Hadžića, ali za sada niko nije uhapšen.

Video: Mesto likvidacije u Atini: Ovde su ubice hladnokrvno izrešetale Škaljarce naočigled dece

(Telegraf.rs)