Društvene mreže Navaljnog prepune scena iz Belorusije: Podelio čak i rep pesmu o Lukašenku

Zvanični Kremlj poželeo je opozicionaru "brz oporavak", a brojni svetski zvaničnici izrazili su zabrinutost zbog ovog događaja

Foto: Tanjug/AP

Najistaknutiji ruski opozicionar Aleksej Navaljni bori se za svoj život. On se nalazi u komi nakon što je navodno jutros otrovan, a avion u kom se nalazio, koji je leteo za Moskvu, hutno je sleteo u Omsk.

Svetski mediji danas bruje o zdravstvenom stanju Navaljnog, dugogodišnjem borcu protiv ruskog režima koji je u nekoliko navrata hapšen i kom pretnje nisu nepoznanica.

Objavljen je i snimak na kom se vidi kako ovog 44-godišnjaka izvode iz aviona i odvote u bolnicu gde je smešten na intenzivnoj nezi. Na nekim snimcima iz samog aviona vidi se kako Navaljni zapomaže od bolova pre nego što je ostao bez svesti.

Zvanični Kremlj poželeo je opozicionaru "brz oporavak", a brojni svetski zvaničnici izrazili su zabrinutost zbog ovog događaja.

Govorio o stanju u Belorusiji

U danima koji su prethodili navodnom trovanju, Navaljni je najviše govorio o situaciji u Belorusiji. Nakon što su u toj zemlji održani sporni izbori, u Minsku su izbile demonstracije, Navaljni je na društvenim mrežama objavio niz komentara na račun tamošnjeg predsednika Aleksandra Lukašenka.

Navaljni je na Instagramu objavio fotografije sa potesta u Minsku, a pre dva dana i rep pesmu posvećenu Lukašenku i onome što se događa u Belorusiji uz stravične scene nasilja na demonstracijama.

Navaljni je koristio proteste u Belorusiji protiv Aleksandera Lukašenka da uveri Ruse da na lokalnim izborima podrže kandidate koje on podržava.

Na svom Jutjub kanalu nedavno je govorio o tome kako su štrajkovi ključnih grupa radnika u Belorusiji vlasti naterale da uspostave komunikaciju sa demonstrantima. Beloruske radnike koji su govorili da su glasali za opozicione kandidate, Navaljni je video snimcima prozvao "Rusijom budućnosti".

Video: Snimak iz aviona ledi krv, Putinovom neprijatelju se bore za život: Navljani vrištao u avionu

(Telegraf.rs)