Misteriozna sekta širi delovanje: Širom Evrope pronalaze iskasapljene konje, svima seku genitalije

Nakon Francuske, osakaćeni konji pronađeni i na imanjima u Nemačkoj

Foto: Tanjug/AP/Michael Probst

Nepoznati počinioci, za koje se veruje da su pripadnici neke misteriozne sekte, već mesecima uteruju strah u kosti uzgajivačima konja i građanima koji drže ove plemenite životinje na svojim imanjima po Nemačkoj i Francuskoj.

Već neko vreme, kako je Telegraf.rs ranije pisao, na imanjima širom Francuske, ljudi pronalaze leševe konja koji su prethodno najstrašnije mučeni. Mnogima su isečene genitalije, a svakom je bilo isečeno jedno uho.

Sve je počelo da se događa u Francuskoj pre šest meseci, ali su poslednjih nedelja napadi sve učestaliji. Vlasnica jedne farme je početkom avgusta pronašla svoju ždrebicu iskasapljenu kako leži u manježu. Mladu kobilu su preklali i odsekli joj genitalije i uho. Drugi vlasnici su se žalili da im napadači, u slučaju da na imanju ne drže konje, muče i ubijaju magarce.

Nemačke vlasti su juče prijavile da i one tragaju za svirepim napadačima, koji su na imanjima duž reka Rajna i Nekar od juna do danas iskasapili četiri pastuva i tri kobile.

Da horor bude veći, sve životinje su preživele napad, samo je jedna kobila bila toliko teško povređena da su veterinari morali da je uspavaju.

Scenario napada je u svim slučajevima bio isti. Napadači su na imanja ulazili pod okriljem noći, a potom su oštrim predmetom, verovatno nožem, životinjama zadavali ubod u leđa, a potom u noge. Potom bi izmučenu životinju oborili na tlo i sekli joj genitalije.

- Niko ništa ne zna, ni da li su napadi povezani ili ludaci samo šetaju okolo i kasape životinje. Konji su pretrpeli ozbiljne povrede, a sve to nama koji uzgajamo konje i imamo škole jahanja stvara i velike materijalne troškove - požalila se Šarlot Rajnšmit, direktorka jednog jahačkog kluba u Nemačkoj.

Drugi uzgajivači ističu da su uglavnom napadane životinje koje su u večernjim satima ostavljene u manježu, jer nije bilo dovoljno mesta u boksovima.

Policija koja istražuje ovaj bizaran slučaj, savetovala je vlasnike da bolje brinu o svojim životinjama, da ih zaključavaju u štale i organizuju noćne patrole.

S druge strane iz organizacije za zaštitu prava životinja Peta ponudili su nagradu od 2.000 evra onom ko otkrije napadača.

Video: Krdo konja galopira pored Zapadne Morave

(Telegraf.rs)