"Tvrdim da on stoji iza ovog zločina": Navaljni kaže da ga je Putin otrovao novičokom

Ove tvrdnje pojavile su se samo nekoliko dana pošto ga je navodno u bolnici u Berlinu tajno posetila nemačka kancelarka Angela Merkel

Vladimir Putin i Aleksej Navaljni, Foto: Tanjug/AP, Tanjug/AP/Instagram/navalny

Ruski opozicionar Aleksej Navaljni, koji je bio u Nemačkoj zbog navodnog trovanja novičokom, optužio je predsednika Rusije Vladimira Putina da stoji iza napada na njega.

- Tvrdim da Putin stoji iza zločina i nemam druge verzija toga šta se desilo - kazao je Navaljni u intervjuu za nemački list "Der Spiegel", prenosi "Sputnik".

Ove tvrdnje pojavile su se samo nekoliko dana pošto ga je navodno u bolnici u Berlinu tajno posetila nemačka kancelarka Angela Merkel.

Da podsetimo, Navaljnom je pozlilo tokom leta iz Sibira za Moskvu, nakon čega je avion prinudno sleteo u Tomsku, a 20. avgusta je prebačen na lečenje u Nemačku.

Navaljnom je pozlilo tokom leta iz Sibira za Moskvu, nakon čega je avion prinudno sleteo u Tomsku, a 20. avgusta je prebačen na lečenje u Nemačku. Nemački stručnjaci izneli su tvrdnju da je Navaljni otrovan ruskim nervenim agensom tipa "novičok", dok Moskva tvrdi da nije videla dokaz o tome da je reč o trovanju.

Navaljni, koji je jedan od najoštrijih Putinovih kritičara, izašao je pre nekoliko dana iz bolnice u Berlinu.

Video: Snimak iz aviona ledi krv, Putinovom neprijatelju se bore za život: Navljani vrištao u avionu

(Telegraf.rs)