Bela kuća objavila fotografiju Trampa iz vojne bolnice: Primećujete li detalj na njegovom licu?

Mnogi veruju da je ova slika dokaz da zvaničnici lažu da je Trampu bolje, pogledajte i sami, zumirali smo sliku

Foto: Tanjug/AP

Bela kuća je objavila fotografije na kojima se vidi kako predsednik Donald Tramp radi iz Nacionalnog vojnog medicinskog centra Volter Rid u Merilandu, gde je smešten od petka zbog infekcije korona virusom.

Na jednoj od fotografija se vidi Tramp kako sedi za istim stolom za kojim je sedeo kada je dan ranije snimio video-poruku, u kojoj je rekao da se oseća bolje i da se medicinski tim o njemu odlično brine.

CNN prenosi da je Trampov lekar Šon Konli izjavio da je predsednik postigao značajan napredak.

Pratimo njegove funkcije srca i bubrega, sve je u redu. Predsednik nema problema s disanjem, odlične je volje, nema potrebe za primanjem kiseonika. Kazao nam je da se oseća kao da je spreman da ovog trenutka ode kući - rekli su lekari.

Naravno, svi su primetili jedan detalj na njegovom licu - Tramp nije preplanuo kao inače, što je verovatno posledica jake šminke, a pored toga izgleda umorno, ispijeno i zaista bolesno...

 Pogledajte Trampovo lice, posebno treću sliku, zumirali smo:

Lekari rekli Trampu je bolje, a šef osoblja Bele kuće kaže da nije baš tako

Iako je tim predsedničkih lekara juče saopštio da se predsednik oseća bolje i da već govori o povratku u Belu kuću, šef osoblja predsedničke administracije Mark Medouz u neformalnom razgovoru sa novinarima je rekao da situacija "nije baš zadovoljavajuća".

"U poslednja 24 sata predsednikove vitalne funkcije su za brigu i narednih 48 sati će biti presudni za njegov oporavak. Još nije na putu ozdravljenja", izjavio je Medouz.

Ova izjava šefa osoblja Bele kuće data je pod uslovom da se ne saopštava izvor iz kojeg stiže, a samo nekoliko sati kasnije Medouz je na konferenciji za štampu dao potpuno drugačiju izjavu u kojoj navodi da je Tramp veoma dobro i da su doktori veoma zadovojni njegovim vitalnim funkcijama, preneo je Rojters.

Jedan savetnik američkog predsednika rekao je pod uslovom da se ne navodi njegovo ime da je predsednik bio ljut zbog Medouzovih prvih komentara, iako su mediji potvrdili da je američkom predsedniku administriran kiseonik pre odlaska u bolnicu Valter Rid, jer je imao poteškoća sa disanjem.

Svi izvori iz Bele kuće odbili su da spekulišu za koliko bi dana predsednik SAD mogao da izađe iz bolnice, a doktor Konli je izjavio da "predsednik još nije stao na zelenu granu", ali da je primio prve dve od pet prepisanih doza Remdezivira, kao i terapiju Regeneronom, jednim eksperimentalnim lekom, cinkom, vitaminom D, melatoninom i aspirinom.

Zbog svojih godina i gojaznosti, predsednik SAD Donald Tramp je izložen većem riziku od najtežih simptoma kovida-19.

(Telegraf.rs)