Vodenim topom na demonstrante u Frankfurtu: Sukob pristalica i protivnika mera za suzbijanje korone

Levo orijentisana grupacija građana blokirala je puteve u središtu grada, ističući transparente na kojima je pisalo "Srušimo desnicu"

Foto: Tanjug/AP

Policija u Frankfurtu je vodenim topom pokušala da rastera levo orijentisane protivnike demonstranata koji su se okupili kako bi iskazali neslaganje s onima koji se protive uvođenju restriktivnih mera zbog pandemije korona virusa, prenosi Hina.

Policija kaže da je vodeni top upotrebljen nakon što su demonstranti napali njihove pripadnike, koji su u sukobu s onima koji se protive protestima koristili i pendreke.

Levo orijentisana grupacija građana blokirala je puteve u središtu grada, ističući transparente sa simbolima Antife i one na kojima je pisalo "Srušimo desnicu".

Oni su demonstrirali protiv pristalica inicijative Kverdenken, čiji pripadnici smatraju da se restriktivnim merama smanjuju ljudske slobode, a takođe su odlučili i da održe skup u subotu poslepodne.

Pokret je u poslednjih nekoliko meseci stekao popularnost u Nemačkoj tvrdeći da vladina ograničenja koja se odnose na suzbijanje pandemije korona virusa zadiru u prava građana.

U nekoliko poslednjih okupljanja Kverdenkena učestovale su i pristalice pokreta Raihsburger kao i grupe desničara ekstremista, koji odbacuju legitimitet moderne nemačke države.

Video: Protest u Berlinu protiv Merkelove: Policija rasterala 18.000 Nemaca

(Telegraf.rs)