Brzom reakcijom sprečene bar tri tragedije: Zapalile se jelke u stanovima, umalo stradala deca

Vatrogasci u Austriji intervenisali su noćas na najmanje tri lokacije zbog požara nakon što su se u stanovima zapalile jelke

Foto-ilustracija: Shutterstock

Vatrogasci u Austriji noćas su imali pune ruke posle. U dva grada došlo je do požara koje su izazvale okićene jelke, a nažalost ima i teško povređenih.

Na Badnje veče izgoreo je jedan stan u Feliksdorfu, a oko 40 stanara zgrade je evakuisano. Požar je izbio u stanu jedne porodice sa troje male dece, nakon što je u sobi buknula jelka. Požar se brzo proširio i na ostalo prostorije u stanu. Srećom, roditelji su sa decom izleteli na terasu, odakle su ih spasli vatrogasci, piše Heute. Prebačeni su u bolnicu zbog respiratornih problema.

Brzom intervencijom vatrogasaca sprečeno je širenje požara na druge stanove, ali petočlana porodica sigurno neko vreme neće moći da se vrati u svoj stan, dok se ne sanira šteta.

Posla je bilo i za vatrogasce u Filahu, gde je samo herojskim činom jednog mladića sprečena veća tragedija. Naime, oko 1 sat iza ponoći, zapalila se jelka u stanu nakon što je u njenoj blizini zapaljena prskalica.

Mladić (30), prvo je pokušao požar da ugasi vodom, ali kada je video da vatra kreće da se širi, jelku je zgrabio rukama i krenuo da beži napolje, kako se ne bi čitav stan zapalio. Nažalost, zadobio je teške opekotine po licu i rukama, a njegov cimer se nagutao dima.

Prethodno su vatrogasne ekipe morale da intervenišu u stanu jedne bake (93) koja je zapalila sveću uz božićni venčić koji je stajao na stolu. Oko 19 časova sveća je gotovo dogorela i venčić se zapalio, a požar je takođe počeo brzo da se širi. Srećom, u stanu su postavljeni senzori za detekciju dima, te su vatrogasci brzo došli.

Video: Zapalio se autobus u Niškoj Banji: Povređenih, srećom, nema

(Telegraf.rs)