"Izdajnik" ispisano na kući Trampovog advokata: Na ivici suza rekao da mu prete smrću

- Moja cela porodica, moj posao, moja advokatska kancelarija su trenutno pod opsadom - rekao je advokat

Foto: Profimedia

Advokat Majkl van der Vin, koji je predstavljao bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa na suđenju povodom opoziva, rekao je da su mu vandali porazbijali prozore na kući i naružili je grafitima, a da je on izložen pretnjama smrću, prenosi Russia today.

Van der Vin se kratko obratio medijima pošto je njegov klijent oslobođen tokom drugog suđenja za impičment i delovalo je da teško zadržava suze dok priča o napadu vandala na svoj dom u Filadelfiji. Rekao je da ne bi voleo da ulazi u detalje i vidljivo uznemiren, Van der Vin je potvrdio da je njegov dom "napadnut".

- Da odgovorim na vaše pitanje, moja cela porodica, moj posao, moja advokatska kancelarija su trenutno pod opsadom. Zaista ne želim da ulazim u to - rekao je on.

Prema njegovim rečima, vandali su razbili prozore na njegovoj kući i sprejem ispisali "veoma ružne reči" svuda.

Filadelfijska policija je navela da su nepoznati počinioci ispisali "izdajnik" na kraju prilaznog puta doma advokata u oblasti Čester. Oni su naveli da kuću trenutno čuva privatno obezbeđenje, a da se policija povremeno pojavi čisto da obeshrabri dalje napade. Advokat, koji je rekao da "nije politički aktivan" i da je njegovo učešće u odbrani Trampa samo deo njegovog posla, kaže da je bombardovan pretnjama smrću.

- Imao sam skoro 100 pretnji smrću - tvrdi on.

Grupa protestanata je u petak došla do njegove kancelarije u centru Filadelfije i vikala "Kad Van der Vin laže, šta radite? Osudite, osudite!". Van der Vin je inače rekao da nije ni trebalo da dođe do suđenja i da slučaj nije ni postojao, kao i da sve liči na "političku mržnju".

Video: Novi snimci upada u Kapitol: Pensa i Romnija sklonili od rulje

(Telegraf.rs)