Viktor je godinama silovao 2 tinejdžerke, držao ih u tamnici, jedna je i zatrudnela: Sad je slobodan

Tokom skoro četiri godine u tamnici, jedna od devojaka rodila je tri njegove bebe - dve je ostavio na stepeništu ispred zgrada, dok je treća rođena mrtva

Foto: social media / East2West News / Profimedia

Ruski silovatelj, koji je skoro četiri godine tinejdžerke držao u tamnici, izgladnjivao ih, tukao i silovao, izašao je iz zatvora.

Viktor Mohov (70) izazvao je novi bes nakon što je u intervjuu nakon izlaska iz zatvora rekao da bi "jednu od žrtava uzeo nazad".

Mohov je postao poznat kao "Skopinski manijak" zbog strašnog zatočeništva i silovanja Ekaterine Martinove i Elene Samohine, koje su imale 14 i 17 godina kada ih je oteo 2000. godine, nakon što su izlašle iz diskoteke.

Tokom noćne more koja je trajala skoro četiri godine, Samohina je u tamnici rodila dve bebe - Mohov je odneo novorođenčad i ostavio ih na stepeništima stambenih zgrada.

Samohina je rodila i treću bebu, ali je ona bila mrtvorođena nakon što su ona i Martinova oslobođene u maju 2004. godine, prenosi The Sun.

Veliku pažnju i negodovanje izazvao je kontroverzni intervju, koji je serijski silovatelj dao po izlasku iz zatvora za poznatu novinarku Ksaniju Sobčak.

- Rodila je posle mene, ali više nije. Moram ponovo da je uzmem - rekao je Mohov u intervjuu.

Otete i drogirane

Samohina i Martinova nisu njegove prve žrtve. Mohov je 1999. godine namamio tinejdžerku (16) i njenog dečka u svoj dom u Skopinu, gradu južno od Moskve.

Terao ih je da piju alkohol, ali nakon što je devojka pokušala da ode, odvukao ju je u svoj bunker i silovao je.

Uspela je da pobegne posle dve nedelje nakon što nije dobro zaključao bunker, ali zločin nije prijavila iz straha da bi je on pronašao.

Foto: STRINGER / AFP / Profimedia

Posle manje od godinu dana, silovatelj je video drugarice kako izlaze iz diskoteke i ponudio im je prevoz. Videvši da je u kolima bila i njegova devojka Jelena Badukina, Martinova i Samohina su mislile da su bezbedne.

Kad su ušle u auto, ponudio im je votku, ali one nisu znale da je piće pomešane sa sedativima.

Ubrzo su se našle u betonskoj tamnici sedam metara ispod zemlje, zaključane iza čeličnih vrata.

Bunker je bio podeljen na tri dela - uključujući i dnevni boravak sa krevetom i stolom, i sobom sa pornografskim slikana na zidovima, gde je Mohov silovao devojke.

Bile su zarobljene skoro četiri godine.

Я — Катя Мартынова. Уроженка и жительница города Рязань. Мама прекрасных дочки и сына. Любящая жена. Автор...Posted by Катя Мартынова / Katya Martynova on Thursday, March 4, 2021

Kada bi se opirale silovanju, kažnjavao ih je tako što im danima nije davao hranu, sekao bi ih nožem ili bacao suzavac u tamnicu.

Pretio je i da će im isključiti struju ili ventilaciju, kako bi se ugušile.

Na kraju je Mohov postao nezadovoljan i želeo je novu žrtvu u svom haremu - studentkinju medicine koja je bila smeštena u njegovoj kući.

Naterao je Martinovu da se pretvara da je njegova nećaka, ali je ona uspela da joj doturi poruku u kojoj ju je upozorila na opasnost. Studentinja je pobegla i pozvala policiju, koja je ubrzo oslobodila devojke.

Mohov je osuđen na 17 godina zatvora zbog zločina, a 3. marta ove godine pušten je na slobodu nakon odslužene kazne.

Tri nedelje nakon izlaska na slobodu, dao je intervju koji je razbesneo građane.

U njemu je pokušao da opravda svoje zločine. Takođe je rekao da sebe smatra "dobrim čovekom".

Sobčak je branila intervju, rekavši da su optužbe da bi njen intervju mogao da podstakne i na druge zločine podjednako istinite i za igrane filmove koji prikazuju izmišljene strahote.

(Telegraf.rs)