Autobus iz Beograda prevrnuo se na autoputu u Nemačkoj: Helikopterom prebacivali povređene

U stravičnoj nesreći povređeno sedam državljana Srbije. Još nije poznat stepen njihovih povreda

Foto: Christian / AFP / Profimedia

Devet osoba je teže, a deset je lakše povređeno kada se autobus, koji je iz Beograda putovao za Stokholm, prevrnuo na autoputu A13 u Nemačkoj.

Nesreća se dogodila jutros oko 10 časova u blizini grada Šenvalda u Brandenburgu, a u akciju spasavanja bilo je uključeno šest helikoptera i više od 60 spasilačkih vozila.

U vozilu je, kako navode nemački mediji bilo sedam putnika iz Srbije, ali nije poznato da li su naši državljani teže povređeni.

U vozilu sa 34 sedišta bilo je 19 osoba, 17 putnika i dva vozača, starosti od 21 do 64 godine.

Ralf Majer, portparol policije saopštio je da su u nesreći teže povređena dva državljana Nemačke, dok identitet ostalih nije saopšten. Prema rečima nadležnih, svi teško povređeni su helikopterima prebačeni u bolnicu.

Prema rečima policije autobus se kretao u pravcu Berlina kada je, iz još neutvrđenih razloga došlo do nesreće. Nemački mediji javljaju da je vozač, prilikom isključenja ka odmorištu, udario u bankinu i da se autobus tada prevrnuo. Javljaju i da je u pitanju autobus nemačkog prevoznika, koji je danas dovezao putnike iz Srbije.

U vozilu se osim sedam naših državljana nalazilo dvoje državljana Izraela, šestoro državljana Nemačke i jedan državljanin Švedske.

Autoput je zbog ove stravične nesreće bio zatvoren satima u oba pravca.

(Telegraf.rs)