Aleksandra je poslednje dane života provela pozivajući ljude da se vakcinišu: "Nemojte da čekate"

Njoj je ranije savetovano da se vakciniše, međutimo, Aleksandra je odlučila da sačeka ostale članove svoje porodice

Foto: TikTok/atasteofalex

Nevakcinisana Tiktokerka Aleksandra Blankenbiler (31) iz Floride, provela je poslednje dane života pozivajući ljude preko ove društvene mreže da se vakcinišu, kako ne bi prolazili kroz iste bolove koje je ona imala usled komplikacija sa korona virusom.

Ona je nažalost preminula, posle samo devet dana borbe sa korona virusom. U poslednjem, dvominutnom videu, Aleksandra je iz bolničkog kreveta poručila pratiocima da nije trebalo da čeka sa vakcinacijom.

- Mislim da ako ste i 70 odsto sigurni da želite da se vakcinišete, da to treba i da uradite. Nemojte da čekate. Ako to uradite nećete da završite u bolnici kao ja - rekla je ona u videu boreći se za dah.

Njoj je ranije savetovano da se vakciniše, međutimo, Aleksandra je odlučila da sačeka ostale članove svoje porodice.

- Ja nisam vakcinisana, ali nisam antivakserka. Želela sam da sprovedem istraživanje. Bila sam uplašena i želela sam da se moja porodica i ja zajedno vakcinišemo. Ali, kao što znate, teško je okupiti sve na jednom mestu. Znam da je to bila greška - ispričala je ona u videu.

Ona je sredinom avgusta počela da na TikToku deli svoje iskustvo sa korona virusom. U prvom videu koji je objavila sedela je u čekaonici bolnice i čekala na pregled, a u sledeća dva snimka koje je okačila sutradan, već je bila u bolničkom krevetu priključena za mehaničku ventilaciju, prenosi People.

Tiktokerka je preminula krajem avgusta usled komplikacija izazvanih korona virusom, a njena sestra ispričala je za medije kako su izgledali njeni poslednji dani.

- U svom poslednjem videu pokazala je ko je zaista. Bila je nesebična i svoje poslednje dane iskoristila je kako bi pomogla drugima - rekla je njena sestra Rejčel.

Video: Šta su to vakcine i kako funkcionišu?

(Telegraf.rs)