Putin: Spremni smo da razgovaramo sa NATO, ali o jednom sigurno ne

"Spremni smo za direktne razgovore sa NATO. Međutim, ako govorimo o našim vojnicima, moram da kažem da su oni raspoređeni na teritoriji Rusije", rekao je Putin

Sergei Ilnitsky

Rusija je uvek spremna za direktne razgovore sa NATO, ali ne planira da podnosi izveštaj bilo kome o vojnim vežbama na svojoj teritoriji, rekao je danas ruski predsednik Vladimir Putin.

- Spremni smo za direktne razgovore sa NATO. Međutim, ako govorimo o našim vojnicima, moram da kažem da su oni raspoređeni na teritoriji Rusije - rekao je Putin na plenarnoj sednici foruma "Ruska energetska nedelja", prenosi Tass.

On je potvrdio da je tačno da je Rusija nedavno imala strateške vojne vežbe Zapad-2021 i da je to bila velika vojna vežba.

- Ponavljam da imamo svoje vojne vežbe na teritoriji naše zemlje. Tu nema ništa neobično i nismo u obavezi da o tome izveštavamo nijednu drugu stranu - dodao je Putin.

Rusija nije kršila sporazume

Putin je rekao i da je u toku trka u naoružanju između Rusije i SAD, koja je počela nakon što se Vašington povukao iz Sporazuma o ograničenju sistema protivraketne odbrane.

- Nažalost, u toku je trka u naoružanju. I ona je počela nakon povlačenja SAD iz Sporazuma o ograničenju sistema protivraketne odbrane - rekao je Putin.

On je naglasio da Rusija nije kršila nikakve sporazume niti je istupala za njih, navodi Sputnjik.

Sergei Ilnitsky

- To su učinili naši americki partneri, a da bi sa sebe skinuli odgovornost oni sada upiru prstom u nas dok mediji tu priču razduvavaju u interesu onih koji im plaćaju - rekao je Putin na plenarnom zasedanju foruma "Ruska energetska nedelja"

Rusija je spremna na pregovore o smanjenju ofanzivnog naoružanja

Istakao je i da je začuđen reakcijom SAD na to što je Rusija razvila hiperzvučno oružje.

- Prvo su govorili kako im je svejedno, a sada im se to ne sviđa - naveo je Putin.

On je rekao da je Rusija spremna da sa SAD vodi pregovore o smanjenju ofanzivnog naoružanja uzimajući u obzir prisutnost visokotehnološkog oružja.

Video: Krajišnici iz Batajnice otpevali rođendansku pesmu Vladimiru Putinu

(Telegraf.rs/Tanjug)