Drama u Oslu: Ubijen čovek koji je nožem napao ljude i povredio policajca

Fotografije i snimci koji su se pojavili na društvenim mrežama pokazuju policijsko vozilo kako udara čoveka koji je mahao nožem u prestonici Norveške

Foto-ilustracija: Shutterstock

Čovek bez majice, naoružan nožem, je napao ljude i policajca na ulici u Oslu, pre nego što je ubijen. Potparol policije potvrdio je da je policajac zadobio lakše povrede.

Fotografije i snimci koji su se pojavili na društvenim mrežama pokazuju policijsko vozilo kako udara čoveka koji je mahao nožem u prestonici Norveške, prenosi RT.

Nakon što ga je policijski automobil odgurnuo unazad, on je uspeo da povrati ravnotežu, otvori suvozačeva vrata i napadne policajca koji je sedeo na sedištu. Njegov kolega je brzo reagovao i ustrelio napadača iz vatrenog oružja.

Šef policije Tergir Brenden, rekao je da je napadač nameravao da izbode nekoga kada ga je policijski automobil udario.

- Samo što nije napao ljude kada je policija naišla i zaustavila ga - rekao je on.

Brenden je izjavio da su sve osobe bile umešane i da se policija pobrinula za situaciju najbolje što je mogla, a da je jedan policajac je zadobio lakše povrede.

- Možemo samo da zamislimo šta bi se dogodilo da nije zaustavljen - dodao je on.

Još uvek nije poznato koji motiv se krije iza napada, a svedoci tvrde da su čuli da čovek uzvikuje "Alahu Akbar" tokom napada.

Iz policije je potvrđeno da se incident dogodio oko 9 časova. Stanje osumnjičenog nije zvanično potvređeno, ali neki izveštaji sugerišu da je on preminuo na licu mesta.

Video: Bije kao sveti Ilija u ženskom obliku: Nasilnik napao devojku pa dobio teške batine

(Telegraf.rs)