Bračni par negira ubistvo usvojene ćerke (6): Zatvarali je noću u kavez za pse

Brat je ispričao policiji da je Arijel "bila u kupatilu u psećem kavezu, sa lepljivom trakom zalepljenom preko usta i nosa i da se nije probudila" * Par je prijavio da je Arijel nestala 13. septembra

Foto: Honolulu Police Department

Par sa Havaja optužen za ubistvo usvojene šestogodišnje ćerke izjasnio se u petak preko advokata da nije kriv. Kako se navodi u sudskim dokumentima, zlostavljanje devojčice dovelo je do njene smrti, uključujući i to što su je držali u kavezu sa psa da bi je sprečili da traga za hranom. Ajzak i Leua Kalua se oboje suočavaju sa optužnicom za ubistvo drugog stepena Izabele, Arijel kako su je zvali, navodi CNN.

Par je prijavio da je Arijel nestala 13. septembra, ali istražitelji veruju da je devojčica ubijena oko mesec dana ranije, jer je na kućnim kamerama za nadzor poslednji put snimljena 18. avgusta.

Arijel i nekoliko njene braće i sestara usvojio je bračni par Kalua, a nekima od njih su bili hranitelji. Supružnici Kalua su policiji rekli da su poslednji put videli Arijel 12. septembra, uveče, a ujutru nije bila u spavaćoj sobi. Ali, početkom novembra, tokom razgovora policije sa jednim od Arijeline braće, dete je reklo policiji "da su im Leua i Ajzak tražili da čuvaju tajnu o tome šta se desilo Arijel".

Lepljiva traka zalepljena preko usta i nosa

Brat je ispričao da je Arijel "bila u kupatilu u psećem kavezu, sa lepljivom trakom zalepljenom preko ustiju i nosa i da se nije probudila", navodi se u sudskim dokumentima. Brat je rekao da Arijel nije disala i da je Leua Kalua dete potom stavila u kadu da bi pokušala da je probudi, što se nije desilo. Dete je opisalo policiji kako je pomoglo u prenošenju sestre u zajedničku spavaću sobu. On je potom rekao da ne zna šta se dalje dešavalo sa Arijel. Policija je navela da posmrtni ostaci još uvek nisu pronađeni.

Sledećeg dana Ajzak Kalua je otišao u bolnicu zbog "mogućih simptoma kovida". Dete je ispričalo policiji da se njegov usvojitelj samo pretvarao da ima kovid, rekavši da "su oni znali da se Ajzak pretvara" jer su mislili da je otišao sa posla "da bi pomogao ženi "da se otarasi dokaza".

Šunjala se noću po kući tražeći hranu

Tokom razgovora sa policijom, Arijelin brat je ispričao da je Leua Kalua kupila kavez za pse na internetu da bi u njega zaključavala Arijel noću je se šestogodišnjakinja "šunjala noću i tražila hranu jer je bila gladna". Dete je ispričalo da je usvojiteljka često uskraćivala Arijel hranu, dodajući da u to vreme nisu imali psa.

Par se pojavio pred sudom putem video linka i nije govorio. U njihovo ime se izjasnio advokat. Nejasno je koga je bračni par angažovao za branioca u ovom slučaju. Advokat Vilijam Herison, porodični prijatelj, koji je govorio u ime bračnog para, rekao je za AP da ih on ne predstavlja u ovom slučaju.

Sudija je odbio da odredi kauciju za bračni par i oni će se pojaviti na preliminarnom saslušanju 26. novembra.

Video: Kako je Tijana Jurić zapečatila sudbinu svakom ubici deteta u Srbiji

(Telegraf.rs)