Tuga za dečakom Rajanom koji je ujedinio planetu: "Bog ga je izabrao da bude na nebu"

Na društvenim mrežama, prevashodno na Tviteru počele da kruže poruke podrške i saučešća porodici preminulog dečaka

Foto: Tanjug/AP, Profimedia/EyePress/AFP, Pixabay

Ceo svet juče je potresla vest o smrti petogodišnjeg dečaka Rajana, koji je sinoć konačno izvučen iz 32 metara duge rupe, nakon što je pre pet dana upao u bunar u Maroku.

Dečak je sinoć oko 21.30 izvučen iz bunara i prebačen u bolnicu, a ovu vest su oduševljeno preneli svi mediji na svetu, među prvima i Telegraf.rs. Međutim, samo pola sata kasnije, stigle su najgore moguće vesti: dečak nije preživeo, uprkos svim naporima lekara da ga spasu.

Ljudi iz celog sveta, među njima i naši državljani pratili su spasavanje dečaka i slali poruke podrške, pa i ne čudi što su svi sa velikim žaljenjem primili vest o njegovoj preranoj smrti.

U međuvremenu su na društvenim mrežama, prevashodno na tviteru počele da kruže poruke podrške i saučešća porodici preminulog dečaka.

- Lepo spavaj dečače - glasila je jedna od poruka u kojoj je objavljena i ilustracija dečaka sa njegovim spasiocem dok on u rukama drži zastavu maroka.

Drugi su se odlučili da se emotivnim videom na kom se vidi ilustracija dečaka dok je još bio zarobljen, a zatim kako sa krilima anđela odlazi ka nebu.

Mnogi su objavljivanjem njegove fotografije izrazili duboko saučešće porodici, a njemu poželeli da počiva u miru.

- Borio si se hrabro i zauvek će biti u našim srcima. Neka sada počiva u miru - napisao je jedan korisnik u objavi na Tviteru.

- Rajan je uspeo da okupi ljude različitih nacionalnosti, vera, verovanja. Zauvek će biti upamćen po borbi koju je dao da preživi. Neka počiva na nebu gde mu je mesto - objavljeno je uz sliku lica sa kog se slivaju suze.

Podsetimo, dečak je sinoć izvučen iz bunara u severnom Maroku, čime je okončana četvorodnevna spasilačka akcija koju je sa pažnjom pratio ceo svet.

Video: Marokanski spasioci izvukli petogodišnjeg dečaka iz bunara uz povike Alah Akbar

(Telegraf.rs)