Žalili se na smrad u zgradi dve godine: Policija tek nedavno provalila u stan, pronašla skelet žene

Komšije u stambenom bloku kažu da žena duguje hiljade funti za kiriju i da se već dve godine žale na neprijatan miris u zgradi

Foto: Shutterstock

Ostaci skeleta ženskog tela pronađeni su u stanu u Velikoj Britaniji nakon što su se komšije dve godine žalile na užasan smrad.

Policija je potvrdila da je u petak, 18. februara, pronašla telo žene, stare 61 godinu, u stanu u Pekamu u Londonu.

Komšije u stambenom bloku kažu da žena duguje hiljade funti za kiriju i da se već dve godine žale na neprijatan miris u zgradi, piše Mirror.

Oni tvrde da su smrad počeli da prijavljuju svojoj stambenoj zajednici u oktobru 2019. godine i da je njeno sanduče pretrpano neotvorenom poštom.

Međutim, tek ranije ove nedelje policajci su konačno na silu otvorili vrata i otkrili ostatke tela u fazi raspadanja.

Policajci kažu da njenu smrt ne tretiraju kao sumnjivu.

- To je odvratno i prosto sam šokirana. Živim ovde od 2008. godine. Ovo je mali kompleks na tri sprata. Nisam je dobro poznavala, ali ona bi nekada pokupila moje isporuke za mene. Vratila sam se sa putovanja u inostranstvu u septembru ili oktobru 2019. godine kada sam primetila užasan smrad u zgradi. Bilo je tako loše da sam morao da stavim peškir ispod vrata- rekla je mlada žena koja živi u susedstvu.

Zabrinutost za ženu porasla je među stanarima zgrade kada se na njenim vratima 2020. pojavilo obaveštenje o prinudnom ulasku za rutinsku proveru gasa.

- Više puta smo zvali stambenu zajednicu jer je bilo čudno, njeno poštansko sanduče je bilo puno i iz pisama sam video da nije plaćala kiriju - rekao je jedan od komšija.

- Pozvao sam ih ponovo i rekao da je nisam video mesecima. Policija je došla, ali su rekli da se mnogo ljudi iselilo iz Londona tokom pandemije i da bi ona mogla biti u inostranstvu.

Stanari su se ponovo žalili kada je napušteni bicikl ostavljen ispred stana i nije pomeran nedeljama kasnije.

Policija je konačno otvorila vrata stana ranije ove nedelje, kada je primila još jednu žalbu na smrad.

Policajci su razvalili vrata i otkrili telo nešto posle 19 časova u petak uveče.

- Kada su razvalili vrata, otkrili su ono čega sam se plašio sve vreme, da je mrtva. Rekli su mi da je od nje u suštini ostao samo skelet i tražili da potvrdim njenu etničku pripadnost - dodao je komšija.

Video: Pronađeno beživotno telo žene: Jeziv prizor na Adi Ciganliji

(Telegraf.rs)