U Ukrajini ubijen visokorangirani ruski general Andrej Suhovecki?

Za sada nema informacija gde je Suhovecki ubijen.

Foto: Profimedia/TASS/Sergei Malgavko

Visokorangirani pripadnik ruske vojske Andrej Suhovecki navodno je ubijen tokom napada u Ukrajini, javljaju lokalni mediji koji se pozivaju na objavu njegovog kolege na društvenim mrežama. 

U međuvremenu su ukrajinski mediji objavili da je Suhovecki, koji je inače zamenik komandanta 41.kombinovane armije Centralnog vojnog okruga, ubijen u sredu.

Ministarstvo odbrane u Rusiji  još uvek nije zvanično potvrdilo njegovu smrt, ali je ovu vest na društvenim mrežama objavio njegov kolega Sergej Čipiljev, a takođe je i nekoliko ruskih i ukrajinskih medija potvrdilo ovu vest.

- Sa velikim žaljenjem smo primili ovu vest o pogibiji našeg prijatelja general-majora Andreja Aleksandroviča Sughoveckog, na teritoriji Ukrajine tokom specijalne vojne operacije - navodi se u objavi, prenosi Newsweek.

Neimenovani izvor blizak vojsci je potvrdio da ga je navodno ubio ukrajinski snajperista, a zatim je rekao da će sahrana general-majora, koji trenutno važi za najviše rangiranu rusku ličnost koja je do sada poginula u sukobu, biti održana u subotu u rodnoj Rusiji.

Za sada nema informacija gde je Suhovecki ubijen. Ovaj 47-godišnjak je bio visoko odlikovan veteran koji je u oktobru 2021. imenovan za zamenika komandanta 41. divizije.

Vlasti u Moskvi su juče saopštili da je 498 ruskih vojnika ubijeno, a 1.600 povređeno tokom rata u Ukrajini. U međuvremenu, ukrajinske oružane snage su danas saopštile da je ruska vojska pretrpjela 9.000 žrtava.

Video: Černigov je grad oko koga se vode teške borbe ovo su posledice

(Telegraf.rs)