Košarkašica Britni Grajner uhapšena u februaru u Rusiji zbog posedovanja narkotika: Preti joj zatvorska kazna

Ruski zvaničnici pokrenuli su krivični postupak za šverc droge protiv Grajner, za koji je zaprećena kazna od pet do 10 godina zatvora

WNBA igračica Britni Grajner uhapšena je u februaru u Rusiji zbog optužbi za drogu, nakon što je kod nje pronađeno ulje hašiša, saopštili su ruski zvaničnici.

Kako piše Huffpost, Ruska federalna carinska služba izdala je u subotu saopštenje u kojem se navodi da je državljanka Sjedinjenih Država privedena na aerodromu Šeremetjevo prošlog meseca, nakon što su carinski radnici u njenom prtljagu pronašli ulje kanabisa.

Grajner (31) igra poziciju centra za Feniks Merkjuri i osvojila je zlatnu olimpijsku medalju sa ženskom košarkaškom reprezentacijom SAD-a 2016 godine.

Ruski zvaničnici pokrenuli su krivični postupak za šverc droge protiv Grajner, za koji je zaprećena kazna od pet do 10 godina zatvora.

- Svesni smo i pomno pratimo situaciju sa Britni Grajner u Rusiji - naveo je Feniks Merkjuri u saopštenju poslatom ABC15.

- Ostajemo u stalnom kontaktu sa njenom porodicom, njenom reprezentacijom, WNBA i NBA. Volimo i podržavamo Britni i u ovom trenutku naša glavna briga je njena bezbednost, fizičko i mentalno zdravlje i njen bezbedan povratak kući - navedeno je.

(Telegraf.rs)