Portugalija blokirala prodaju vile ruskog milijardera Romana Abramoviča

Prema pisanju portugalskog lista, bivši vlasnik fudbalskog kluba Čelsi pokušao je15 dana pre početka sukoba u Ukrajini da proda nekretninu preko kompanije Milhaus Vjus

Portugalija je blokirala prodaju vile ruskog milijardera Romana Abramoviča koja je procenjena na 10 miliona evra, objavio je list Publiko.

Imovinska karta vile u luksuznom odmaralištu Kvinta do Lago u Algarveu zamrznuta je na zahtev Ministarstva spoljnih poslova Portugala 25. marta ove godine, mesec dana nakon početka sukoba u Ukrajini, navodi Publiko, prenosi Rojters.

Prema pisanju portugalskog lista, bivši vlasnik fudbalskog kluba Čelsi pokušao je15 dana pre početka sukoba u Ukrajini da proda nekretninu preko kompanije Milhaus Vjus sa sedištem u Delaveru, koja upravlja njegovom imovinom.

Najveća portugalska banka primetila je taj potez i upozorila nadležne.

Imovina se nalazi na parceli 17 u oblasti San Lorenco sever u Kvinti do Lago, a neimenovani izvor Rojtersa je izjavio da je ispred vile stajala tabla na kojoj piše da je prodata.

Britanska vlada i Evropska unija uvele su sankcije Abramoviču zbog njegovih veza sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, koje on negira.

Ruski milijarder je dobio portugalsko državljanstvo u aprilu 2021. na osnovu zakona koji nudi naturalizaciju potomcima sefardskih Jevreja koji su proterani sa Iberijskog poluostrva tokom srednjovekovne inkvizicije, prenosi britanska agencija.

(Telegraf.rs)