Korona bukti u Severnoj Koreji: Više od 262.000 novozaraženih za dan

U Severnoj Koreji je evidentirano 1,72 miliona pacijenata sa simptomima groznice, a potvrđena su 62 smrtna slučaja do sada

Foto: Tanjug/AP

Severna Koreja je danas prijavila još 262.270 pacijenata sa simptomima groznice i još jedan smrtni slučaj nakon što je u toj zemlji potvrđena epidemija korona virusa, prenela je državna agencija KCNA, ne precizirajući koliko je ljudi bilo pozitivno na virus.

Od prvog priznanja da je u zemlji izbila epidemija kovida-19, u Severnoj Koreji je evidentirano 1,72 miliona pacijenata sa simptomima groznice, a potvrđena su 62 smrtna slučaja do sada, piše Rojters, prenosi Tanjug.

Severnokorejski lider Kim Džong Un ocenio je ranije danas da je odgovor države na prvu potvrđenu epidemiju korona virusa nezreo i optužio vladine zvaničnike za neadekvatan pristup i inertan odnos, preneli su severnokorejski državni mediji.

Predsedavajući sastankom Politbiroa vladajuće Radničke partije, Kim je rekao da su se zbog "nezrelosti državnog aparata da se nosi sa krizom povećali složenost i teškoće u borbi protiv epidemije".

Video: Ekološka katastrofa zbog pandemije kovida: Raste tirkizna deponija bačenih maski

(Telegraf.rs)