Dečak sa autizmom i Daunovim sindromom iznenada nestao sa imanja: Policija ga pronašla mrtvog u bari

Uzrok Landonove smrti još nije utvrđen

Foto: Aware Foundation Virginia

Dečak Lendon Reber (6) koji je rođen sa Daunovim sindromom i ima autizam, pronađen je mrtav u bari, nekoliko sati nakon što je prijavljen njegov nestanak.

Njegov nestanak je policiji prijavljen oko 20.45 sati, a poslednji put je viđen na imanju u Virdžiniji u kom je živeo, saopštio je lokalni šerif.

Policija i vatrogasci tražili su dečaka tokom noći. Sutradan oko pola šest, njegovo telo je pronađeno u maloj bari na imanju sa kog je dečak i nestao.

- Ovo je jedan tragičan i tužan incident. Želim da se lično zahvalim svima koji su učestvovali i potrazi. Sve naše misli i molitve su uz njegovu porodicu - rekao je lokalni šerif, prenosi Mirror.

Od Lendona su se oprostili učitelji iz škole koju je on pohađao.

- Lendon je bio primer onoga što je dobro, zdravo i ispravno na ovom svetu. Iako su nam srca slomljena, zahvalni smo za sve uspomene i trenutke koje smo proveli za njim. Svi u našoj školi su ga jako voleli - saopštili su iz škole.

Uzrok Landonove smrti još nije utvrđen.

Skoro polovina dece sa autizmom nestaje iz svog okruženja, pokazuju podaci koje je objavila Američka akademija za pedijatriju.

Video: Vidovnjakinja isteruje đavola iz autističnog deteta: Potresan snimak iz Kovačevca

(Telegraf.rs)