Urađena druga obdukcija tela dečaka koji je umro na letovanju u Egiptu: Prva istraga nije razrešila misteriju

Prva obdukcija dečaka već je urađena u Egiptu, a rezultati ove istrage biće takođe važni forenzičkim doktorima u Palermu, čim budu preneti italijanskim istražiteljima

Foto: Privatna arhiva

U sredu je u Italiji urađena obdukcija tela Andrea Mirabilea (6), dečaka koji je umro 2. jula tokom letovanja sa roditeljima u egipatskom Šarm el Šeiku.

Prve provere koje su izvršili konsultant javnog tužilaštva Stefanija Zerbo i onaj koga je odredila porodica Paolo Prokačijanti očigledno nisu bile dovoljne da se razjasne uzroci smrti.

Bili su potrebni histološki i pre svega toksikološki testovi - koji će stići za nekoliko meseci - da bi se razumelo šta se zapravo desilo sa mališanom.

Tužilac Marcija Sabela i zamenik Bruno Brucoli otvorili su dosije o tom pitanju, nakon žalbe koju je podnela porodica deteta, uz pomoć advokata Alesandra Gravantea. Juče je odobreno i vraćanje tela porodici, ali datum sahrane još uvek nije poznat.

Foto: Privatna arhiva

Glavne hipoteze su trovanje hranom, ali nije isključeno ni da je otrovan. Prva mogućnost nije u potpunosti ubedljiva jer bi dečak i njegovi roditelji bili jedini koji su se osećali loše u rizortu dok su bili na odmoru.

Njihov advokat spekuliše da je to možda zbog toga što su tog dana naručili hranu iz jelovnika, a nisu jeli ono što je bilo na švedskom stolu.

Prva obdukcija dečaka već je urađena u Egiptu, a rezultati ove istrage biće takođe važni forenzičkim doktorima u Palermu, čim budu preneti italijanskim istražiteljima.

Italijanski medij Palermo today piše da je takođe važno da je dečak vraćen na Siciliju sa svim organima, kako bi se uradili potrebni testovi.

Foto: Privatna arhiva

Jedina stvar koja nedostaje je želudačni sadržaj (ono što je dečak imao u stomaku u vreme smrti), što je element koji je takođe važan kako bi se otkio uzrok smrti. Taj sadržaj je u rukama egipatskih doktora, koji ga ispituju.

Dečakov otac Antonio Mirabile takođe se vratio u Italiju u veoma teškom stanju, koje se otada poboljšalo.

- Porodica se zahvaljuje svima koji su molitvama iskazali naklonost i bliskost i mole za tišinu i poštovanje njihovog bola - navodi se u dopisu advokatske kancelarije koja pomaže roditeljima deteta.

Video: Nova tragedija u Egiptu: Preminuo dečak, roditelji poslali srceparajuću poruku

(Telegraf.rs)