Tragedija kod Kostarike: Strahuje se da je nemački milioner Rajner Šaler sa porodicom poginuo u padu aviona

Ministar javne bezbednosti Horhe Tores Kariljo je objavio da je avion nosio "strane državljane" i da su dva tela zasad pronađena

Foto: DANIEL ROLAND / AFP / Profimedia

Strahuje se da je u avionu koji je nestao i po svemu sudeći pao kod obale Kostarike bio Rajner Šaler, nemački milioner i vlasnik kompanije Gold’s Gym, sa svojom porodicom i još dve osobe, saopštili su zvaničnici.

Ministarstvo javne bezbednosti Kostarike objavilo je u petak informaciju da je avion koji se uputio iz Meksika u Kostariku izgubio kontakt sa kontrolom letenja u 6 sati popodne, dok je leteo iznad oblasni Parismina, nedaleko od karipske obale ove države.

CNN je imao uvid u manifest leta, a u njemu piše da je Šaler, nemački biznismen, bio u privatnom avionu, zajedno sa još 4 nemačka državljanina i pilotom. Među nemačkim državljanima bili su Šalerova partnerka Kristijana Šikorski i dve maloletne osobe.

Bild piše da je Šaler putovao sa životnom partnerkom i njihovih dvoje dece, a da je 66-godišnji pilot bio Švajcarac.

Prema izjavi Martina Arijasa, potpredsednika Ministarstva javne bezbednosti, obalska straža je pretražila ovaj deo Karipskog mora u subogu, i ostaci aviona su pronađeni oko 28 kilometara od Aerodroma Limon u Kostariki.

Ministar javne bezbednosti Horhe Tores Kariljo je objavio da je avion nosio "strane državljane" i da su dva tela zasad pronađena.

Nemačko ministarstvo spoljnih poslova potvrdilo je za CNN da su u toku sa situacijom i da je nemačka ambasada u San Hozeu u kontaktu sa lokalnim vlastima.

Šaler je osnivač i generalni direktor RSG grupe, u okviru koje posluju McFit, John Reed i Gold’s Gym fitnes studiji.

(Telegraf/CNN/Bild)