Sahranjene Iris i Lara, koje je ubila majka policajka: Crkva Svetog Marka bila mala da primi ožalošćene

Venci i suze od belog cveća prekrivale su kovčege devojčica i njihove majke, koja je iz nepoznatog razlog odlučila da uzme život svojim ćerkicama i sebi

Foto: Lola Pineda / ContactoPhoto / Profimedia

Više stotina ljudi okupilo se juče u španskom gradiću Kintanar del Rej, da na večni počinak isprati sestre Iris (9) i Laru (11), koje je u četvrtak ubila njihova majka Paola, koja je potom sebi oduzela život.

Crkva Svetog Marka bila je premala da primi sve koji su želeli da odaju počast devojčicama koje je majka, inače policajka, upucala iz službenog pištolja.

Venci i suze od belog cveća prekrivale su kovčege devojčica i njihove majke, koja je iz nepoznatog razlog odlučila da uzme život svojim ćerkicama i sebi.

Sumnja se da je Paola, agent u Civilnoj gardi Španije, ubila svoje dve ćerke zato što su, dok je trajala borba za starateljstvo, pitale da provedu praznike sa ocem.

Paola se, naime, pre više od godinu dana rastala od svog partnera Santjaga. Dobila je razvod i planirala je da se preseli u Alesiras sa ćerkama, grad iz kojeg je otišla kada je 2008. godine iz vojske prešla u policiju.

Kada se razvela od supruga, napustila je porodični dom u Kintanaru del Reju i sa ćerkama je otišla u policijske paviljone. Ona je dobila starateljstvo nad decom, ali kada je njen bivši suprug čuo da planira da se vrati u Alesiras, angažovao je advokate i bitka za starateljstvo je ponovo počela.

Iako je verovatno trpela pritisak zbog svega što se događa, njene kolege i prijatelji kažu da ništa nije slutilo da će Paola povrediti decu i sebe. Rekli su da nije imala ispade, niti da je bilo koga opterećivala svojim problemima.

Onda ju je 15. decembra ujutru, oko 7 sati, koleginica pronašla mrtvu sa decom u barakama, nakon što se Paola nije pojavila na smeni.

(Telegraf.rs)