Našla dvojnicu na Instagramu i ubila je kako bi lažirala sopstvenu smrt: Mozak operacije bio mladić sa Kosova

Nemica iračkog porekla tražila devojku duge crne kose i sličnog tena kako bi "podvalila" porodici

Foto: Instagram

Devojka (23) nemačko-iračkog porekla pronašla je na Instagramu svoju "dvojnicu" i potom je uz pomoć prijatelja ubila kako bi lažirala vlastitu smrt, veruju bavarski tužioci.

Kako piše Guardian, kad je prošlog avgusta u parkiranom Mercedesu u južnom nemačkom gradu Ingolstadtu otkriveno telo mlade žene, žrtva je isprva identifikovana kao Sharaban K, 23-godišnja kozmetičarka iz Minhena iračkog porekla.

Iako su neki članovi njene porodice identifikovali telo, nakon obdukcije obavljene idući dan ponovno se poteglo pitanje identiteta. Na kraju je ustanovljeno da je žrtva Khadidja O, takođe stara 23 godine, bjuti blogerka iz Alžira iz susedne pokrajine Baden-Vitemberg.

Policija je rekla da su žene bile veoma slične zbog crne, ravne kose i sličnog tena, a nemački su mediji kasnije slučaj nazvali "ubojstvom dvojnice".

Mladić sa Kosova, takođe 23-godišnjak, Sheqir K. i Sharaban K. uhvaćeni su 19. avgusta 2022, ali sve do ove nedelje vlasti nisu javno spekulisale o motivima ubistva.

"Istragom smo došli do opravdane sumnje da je optužena želela da se sakrije zbog neke porodične svađe, pa je zato pokušala da lažira vlastitu smrt", kazala je u ponedjeljak tužiteljka Veronika Grieser.

Policija je kazala kako je Sharaban K. nedelju dana prije ubistva kontaktirala više žena koje su joj nalikovale, prilikom čega se na društvenim mrežama predstavljala različitim imenima.

"Obećavala im je različite stvari kako bi ih nagovorila da se sastanu i na koncu je uspela da nađe žrtvu", kazala je Grieser.

Khadidja O. pristala je na sastanak jer joj je obećano da će tema razgovora biti nešto vezano uz kozmetiku. Sheqir K. i Sharaban K. došli su do njenog stana automobilom. Negde u šumi između Heilbronna i Ingolstadta optuženi par je rekao Alžirki da izađe iz automobila kada su je nasmrt izboli.

"Oružje kojim je ubistvo izvršeno nije pronađeno, ali svih ostalih dokaza ima napretek", kazao je portparol policije Andreas Aichele dodajući da je žrtva ubijena s više od 50 uboda nožem i lice joj je bilo unakaženo.

Tužioci kažu da su ubice potom telo žrtve uneli na zadnje sedište mercedesa i odvezli se do Ingolstadta i parkirali auto u stambenoj četvrti nedaleko Dunava, gde su ga oko ponoći 16. avgusta 2022. otkrili roditelji Sharaban K.

Iako istraga još traje i biće ispitano još svedoka, izdat je nalog za hapšenje Sheqira K. i Sharaban K. Ako ih proglase krivima, mogli bi dobiti doživotne kazne zatvora.

"Ne nailazite baš svaki dan na slučajeve poput ovoga, pogotovo s ovako spektakularnim obrtom", kazao je portparol policije.

"Onoga dana kad smo pronašli telo, ništa nas nije moglo pripremiti na ovakav razvoj događaja", dodao je.

Video: Gomila sedih bradonja na jednom mestu: Na Floridi održano takmičenje dvojnika Ernesta Hemigveja

(Telegraf.rs)