Drama u Dauning Stritu: Incident kod rezidencije britanskog premijera, uhapšen osumnjičeni

Vreme čitanja: oko 1 min.

Muškarac je uhapšen nakon što je automobil udario u ulazne kapije u Dauning stritu.

Tanjug/AP

U prednju kapiju u Dauning Stritu, gde se nalaze kancelarija i rezidencija britanskog premijera Rišija Sunaka, danas je udario automobil. Policija je odmah reagovala i uhapsial muškarca koji je upravljao vozilom. Ovaj incident se dogodio dan nakon što se vozač kamiona zakucao u ogradu kod Bele kuće u Vašingtonu u pokušaju da, kako je izjavio, preotme vlast.

Prilikom incidenta u Dauning AStritu niko nije povređen, a jedna osoba je uhapšena, preneo je Rojters. Na licu mesta policija je uhapsila muškarca osumnjičenog za opasnu vožnju i nanošenje štete. Policija je saopštila da je istraga u toku. Na tv snimcima mogu se videti kordoni policije na mestu događaja.

Veliko područje je ogradila naoružana policija, nakon što je srebrni automobil uleteo u prednju kapiju, javlja "Daily Mail".

Policija Vestminstera objavila je na Tviteru: "Oko 16:20 časova automobil se sudario sa kapijama Dauning strita u Vajtholu. Naoružani službenici uhapsili su muškarca na licu mesta zbog sumnje da je naneo štetu i opasnu vožnju."

Na snimku emitovanom na BBC se vidi kako automobil vozi prema kapijama relativno malom brzinom, a zatim se skoro zaustavio, pre nego što je nastavio da vozi ka kapiji.

Uprkos nesreći pri maloj brzini, ljudi u blizini se i dalje mogu videti kako brzo beže iz oblasti.

Ubrzo nakon incidenta, na video-snimku objavljenom na internetu prikazan je konvoj automobila koji napušta zadnji deo broja 10, nakon što je automobil udario u kapije.

Veruje se da Riši Sunak danas popodne radi iz Dauning strita.

(Telegraf.rs)