Olujno nevreme u Britaniji: Jaka kiša izaziva haos na saobraćajnicama, zbog poplava zatvorene škole

Vreme čitanja: oko 1 min.

U nekim oblastima je za samo sat vremena palo kiše kao u proseku za pola meseca

Foto: Tanjug/AP

Oluja sa grmljavinom danas je pogodila Britaniju izazivajući haos na pistama, putevima i železničkim prugama, dok su poplave dovele do zatvaranja škola, a zloslutni oblaci i dalje ispunjavaju nebo.

Manji tornado primećen je kako se kreće preko britanskog sela u blizini Kamelforda, dok je izdato upozorenje na grmljavinu, munje i grad u nekoliko regiona u Velikoj Britaniji.

Na snimku se vidi kako se formacija izvija iznad brda Korniša, dok je portparol Meteorološkog tima pojasnio da je reč o oblaku u obliku levka, ali da ne možemo biti sigurni da li je dodirnuo tlo da bi se predstavlja kao tornado, piše Dejli mejl.

Brojni poplavljeni putevi iazvali su haos u saobraćaju, a snimci pokazuju kako su automobili u Birmingemu potopljeni duboko u vodu. Prelivali su se i odvodi i kanalizacija. Dramatični snimci pokazuju kako voda šiklja na ulicu. Izdato je i upozorenje o poplavama u istočnoj Engleskoj.

Očekuje se da će ovogodišnje leto imati temperature veće od proseka, ali se još ne zna da li će se oboriti rekord prošlogodišnjih ekstremnih vrućina.

(Telegraf.rs)

Teme

Pošaljite komentar
Sve vesti iz rubrike Vesti