Maja i Saša zaključali dete (3) u podrumu: Devojčicu našli mrtvu, sestra iznela jezive detalje užasa

Vreme čitanja: oko 1 min.

Saša je navodno na saslušanju tvrdio da su dete redovno obilazili i odnosili joj hranu i vodu, ali da su malecku 1. oktobra pronašli mrtvu

Foto-ilustracija: Shutterstock

Nemačka policija uhapsila je u četvrtak Maju V. (39) zbog sumnje da je zajedno sa svojim suprugom Sašom (40), zaključala njihovu trogodišnju ćerku u podrum i tamo je ostavila nekoliko dana, sve dok dete nije preminulo.

Jeziv slučaj otkriven je nakon što je Saša u petak pozvao policiju i rekao da je telo deteta bacio u kanal Rajne sa tegovima, kako bi telo potonulo. Ispostaviće se da je devojčica umrla najmanje dan pre toga i to najverovatnije od posledice inhalacije želudačnih izlučevina u pluća.

Sumnja se da su roditelji devojčicu po kazni zatvorili podrum nekoliko dana uoči smrt ostavljajući joj hranu i piće. Majina i Sašina druga ćerka je navodno rekla policiji da je videla roditelje kako njenu sestricu odvode u podrum.

Saša je navodno na saslušanju tvrdio da su dete redovno obilazili i odnosili joj hranu i vodu, ali da su malecku 1. oktobra pronašli mrtvu.

Iste noći je telo opretetio tegovima i, prema njegovim rečima, bacio u kanal u blizini Oberhausena.

Prvi rezultati obdukcije navodno nisu pokazali da je dete bilo fizički zlostavljano.

Iz policije su saopštili da su priveli i majku trogodišnje žrtve.

"U slučaju ubijene trogodišnje devojčice iz Dinslakena, komisija za ubistva u Duizburgu je u četvrtak kasno popodne uhapsila i 39-godišnju majku deteta. Policijska istraga nad ocem (40), koji je već bio osumnjičen, otkrila je konkretne dokaze da je majka devojčice zajedno sa njim namerno teško maltretirala dete i na kraju je ubila", naveli su iz policije.

Inače, Maja V. je nakon hapšenja muža novinarima tvrdila da ni na koji način nije umešana u smrt devojčice.

Policija ispituje i komšije da li su primetili nešto čudno kod porodice.

"Inače se u ovoj zgradi sve čuje, ali ništa tih dana nismo čuli ni plač, ni vriske ni ništa. Ne znam kako", rekao je jedan od stanara zgrade u kojoj je devojčica preminula.

(Telegraf.rs)