Današnja vremenska prognoza (28. jul 2018.) Narednih dana u Srbiji sparno i nestabilno, a veliko nevreme danas je zadesilo Pariz (VIDEO)

Svakog dana na portalu Telegraf.rs možete da pratite vremensku prognozu

Svakog dana na portalu Telegraf.rs možete da pratite vremensku prognozu sa sa Kristinom, Sarom, Katarinom i Biljanom.

U većem delu Srbije danas sveže i promenljivo oblačno. Jutra će biti hladna, a u toku popodneva doći će do većeg naoblačenja sa kišom i pljuskovima.

U Valjevu i Kragujevcu proglašeno je vanredno stanje tako da i danas možemo očekivati nastavak padavina na pojedinim mestima. Ne izlazite iz vaših domova bez kišobrana. Stanovnici Negotinske krajne danas neće imati većih oblačnosti, sunčano i toplije u odnosu na ostatak zemlje.

Duvaće slab do umeren severozapadni vetar. Najniža temperatura od 16 do 20 C, najviša dnevna od 26 do 30 C, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

U toku jutra po rečnim dolinama, kotlinama i visoravnima južne i jugozapadne Srbije, kao i ponegde u Sremu, pojačana magla uz mestimično smanjenu vidljivost i ispod 500 metara.

U Beogradu jutro će biti sveže i vedro.Posle podne prema najavama meterologa bice promenljivo oblačno sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom.

Na širem području grada biće uslova za obilnije pljuskove sa grmljavinom. Duvaće slab do umeren severozapadni vetar.

Minimalna temperatura 19°C, maksimalna dnevna 26°C.

U Srbiji narednih dana promenljivo oblačno, veoma sparno i nestabilno sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom, uglavnom sredinom dana, posle podne i uveče. Ponegde se očekuju i grmljavinske oluje sa gradom, olujnim vetrom i obilnim pljuskovima. Maksimala temperatura narednih dana kretaće se uglavnom od 25°C na jugu do 33°C na severu Srbije.

U Beogradu narednih dana pretežno sunčano, toplo i veoma sparno.Još sutra i u petak možemo očekivati promenljivo vreme sa kišom i pljuskovima, sredinom sedmice sa sunčanim intervalima. Maksimala temperatura  kretaće se uglavnom od 29 do 31°C.

Evropa:

Velika oluja zadesila je Pariz,posle sunčanog dana od čak 37C, usledio je jak olujni vetar propraćen gradom,kišom i pljuskovima.

Pogledajte kako je izgledala Jutarnja vremenska prognoza:

Biometeorološka situacija može izazvati uobičajene tegobe kod većine hroničnih bolesnika. Oprez se savetuje astmatičarima i reumatičarima. Osetlјive osobe mogu osećati pospanost i promenlјivo raspoloženje.

Ne dozvolite da vam nestabilno vreme pokvari planove, valjda znate da baš posle kise dolazi najlepše sunce.

(Kristina Stojanović)