Današnja vremenska prognoza (11. avgust 2018. godine): Sunčano u Srbiji, ali ovim delovima zemlje preti kiša (VIDEO)

Svakog dana na portalu Telegraf.rs možete da pratite vremensku prognozu

Svakog dana na portalu Telegraf.rs možete da pratite vremensku prognozu sa Kristinom, Sarom, Katarinom i Biljanom

U Srbiji danas sunčano i toplo. Na severu i na zapadu biće nešto više oblačnosti, a posle podne u brdsko-planinskim predelima na jugozapadu očekuju se lokalni pljuskovi sa grmljavinom. Duvaće slab do umeren jugoistočni vetar, u košavskom području jak. Minimalna temperatura od 15 do 22°C, maksimalna dnevna od 29 do 39°C, dok će u Timočkoj i Negotinskoj Krajini biti malo svežije.

U Beogradu u subotu sunčano i toplo, povremeno uz oblačnost. Duvaće umeren jugoistočni vetar. Minimlana temperatura 20°C, maksimalna dnevna 30°C. 

U Srbiji narednih dana sunčano i toplo. Sredinom dana i posle podne ponegde se očekuje razvoj oblačnosti i pojava lokalnih pljuskova sa grmljavinom, uglavnom u brdsko-planinskim predelima. Maksimalna temperatura u nedelju od 27 do 33°C.

Početkom sledeće sedmice ponovo u većini predela tropski toplo, temperatura do 35°C. U sredu krajem dana i tokom noći povećanje oblačnosti sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom.

U Beogradu narednih dana sunčano i toplo. Maksimalna temperatura u nedelju oko 30°C, a početkom sledeće sedmice ponovo tropski toplo sa temperaturom do 33°C. U sredu krajem dana i tokom noći povećanje oblačnosti sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom.

Evropa:

Danas oblačno sa kišom, pljuskovima i grmljavinom biće na severu i severozapadu Evrope. Lokalnih pljuskova sa grmljavinom biće ponegde i u centralnoj Evropi, u oblasti Alpa i ponegde na zapadu Balkanskog poluostrva.

U ovim predelima biće uslova i za grmljavinske oluje. U ostalim predelima biće sunčano. Najhladnije biće na zapadu Skandinavije sa temperaturom oko 15°C. Najtoplije biće na Balkanskom poluostrvu, sa temperaturom i preko 35°C.

Na  grčkom primorju sunčano i tropski toplo. Duvaće umeren do jak severoistočni vetar, dok će u Solunskom zalivu duvati slab vetar promenljivog pravca. Minimalna temperatura od 18 do 24°C, maksimalna dnevna od 29 do 34°C.

Na crnogorskom primorju sutra pre podne sunčano, dok se posle podne uz promenljivo oblačno vreme očekuje ređa pojava lokalnih pljuskova sa grmljavinom. Duvaće slab do umeren zapadni i jugozapadni vetar, krajem dana u skretanju na severni. Minimalna temperatura od 23°C do 26°C, maksimalna dnevna od 30°C do 35°C.

Na hrvatskom primorju sutra sunčano i veoma toplo. Duvaće umeren severoistočni vetar, a na severnom Jadranu jaka bura, naročito ispod Velebita. Minimalna temperatura od 19°C do 24°C, maksimalna dnevna od 29°C do 35°C.

(Kristina Stojanović)