Vremenska prognoza do kraja dana (12. avgust 2018. godine): Sunčano i toplo popodne, od sredine sedmice, stiže osveženje (VIDEO)

Svakog dana na portalu Telegraf.rs možete da pratite vremensku prognozu

Svakog dana na portalu Telegraf.rs možete da pratite vremensku prognozu sa Kristinom, Sarom, Katarinom i Biljanom.

U Srbiji danas sunčano i toplo. Posle podne ponegde se očekuje razvoj oblačnosti, a u brdsko-planinskim predelima i ređa pojava lokalnih pljuskova sa grmljavinom. Duvaće slab do umeren istočni, jugoistočni i severoistočni vetar. Maksimalna temperatura od 28 do 33°C.

U Beogradu u nedelju sunčano i toplo. Duvaće slab do umeren istočni i jugoistočni vetar. Maksimalna temperatura 31°C.

U Srbiji u ponedeljak jutro vedro, u dolinama i kotlinama sveže, ponegde i maglovito. Tokom dana u svim predelima sunčano i veoma toplo. Posle podne u zapadnim i jugozapadnim predelima očekuje se razvoj oblačnostii, a u brdsko-planinskim predelima i ređa pojava lokalnih pljuskova sa grmljavinom. Duvaće slab do umeren jugoistočni vetarm u košavskom području pojačan, povremeno i jak. Minimalna temperatura od 13 do 21°C, maksimalna dnevna od 29 do 34°C. 

U Beogradu u ponedeljak sunčano i veoma toplo. Duvaće umeren do pojačan jugoistočni vetar. Minimalna temperatura 21°C, maksimalna dnevna 33°C.

U Srbiji u utorak sunčano i tropski toplo. Maksimalna temperatura od 30 do 35°C. Krajem dana u severnim i zapadnim, tokom večeri i noći i u ostalim predelima povećanje oblačnosti i pojava lokalnih pljuskova sa grmljavinom, ponegde i grmljavinskih oluja. U sredu i četvrtak promenljivo oblačno, ponegde sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Vetar u skretanju na severozapadni, a temperatura u padu za oko 5 stepeni. Maksimalna temperatura biće od 26 do 32°C. U petak sunčano i toplo, maksimalna temperatura od 29 do 33°C.

U Beogradu u utorak sunčano i tropski toplo. Maksimalna temperatura do 34°C. U toku večeri i noći povećanje oblačnosti i pojava lokalnih pljuskova sa grmljavinom. U sredu i četvrtak promenljivo oblačno, a biće uslova i za lokalne pljuskove sa grmljavinom. Vetar u skretanju na severozapadni, a temperatura u padu. Maksimalna temperatura biće do 28°C. U petak sunčano i toplo, maksimalna temperatura do 32°C.

Evropa sutra:

U ponedeljak oblačno sa kišom, pljuskovima i grmljavinom biće na zapadu i severozapadu Evrope. Lokalnih pljuskova sa grmljavinom biće ponegde i na zapadu Balkanskog poluostrva. U ostalim predeliuma biće vedro. Najhladnije biće na severozapadu Evrope sa temperaturom oko 15°C. Najtoplije biće na jugu Evrope, temperatura i preko 35°C.

Na Balkanskom poluostrvu u ponedeljak sunčano i veoma toplo. U zapadnim i u planinskim predelima tokom dana očekuje se razvoj oblačnosti lokalni pljuskovi sa grmljavinom. Maksimalna temperatura od 29 do 37°C.