Sutrašnja vremenska prognoza (14. avgust 2018. godine): Sunčano i toplo do kraja dana, uveče stižu nepogode (VIDEO)

Svakog dana na portalu Telegraf.rs možete da pratite vremensku prognozu

Svakog dana na portalu Telegraf.rs možete da pratite vremensku prognozu sa Kristinom, Sarom, Katarinom i Biljanom.

U Srbiji u utorak sunčano i tropski toplo. Krajem dana i tokom noći sa severozapada i zapada očekuje se povećanje oblačnosti, ponegde sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Biće uslova i za grmljavisnke nepogode sa gradom i olujnim vetrom. Duvaće slab do umeren jugoistočni vetar, na jugu Banata i u Podunavlju pojačan. Krajem dana i tokom večeri vetar u skretanju na severozapadni. Minimalna temperatura od 14 do 22°C, maksimalna dnevna od 30 do 35°C.

U Beogradu u utorak sunčano i tropski toplo. Krajem dana i tokom noći očekuje se povećanje oblačnosti sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Na širem području grada biće uslova i za grmljavisnke nepogode sa gradom i olujnim vetrom. Duvaće slab do umeren jugoistočni vetar, krajem dana i tokom večeri u skretanju na severozapadni. Minimalna temperatura 22°C, maksimalna dnevna 34°C.

U Srbiji u sredu i četvrtak promenljivo oblačno i malo svežije, ponegde sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Na severoistoku, istoku i jugoistoku biće suvo i uglavnom pretežno sunčano. Maksimalmna temperatura kretaće se od 27 do 32°C. U petak i subotu toplije i u većini predela suvo sa sunčanim intervalima i tek ponegde sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Maksimalna temperatura biće od 29 do 33°C.

U Beogradu u sredu i četvrtak promenljivo oblačno i malo svežije, a biće uslova i za pljuskove sa grmljavinom i to uglavnom u sredu, dok bi u četvrtak bilo suvo. Maksimalmna temperatura kretaće biće oko 30°C. U petak i subotu toplije i uglavnom suvo sa sunčanim intervalima. Maksimalna temperatura do 32°C.

Na Crnogorskom  primorju, sutra sunčano i toplo, minimalne temperature  od 21 do 23C  maimalne  dnevne od 29 do 33C. Na severu Grcke takodje sunčano i toplo, minimalne  temperature  od 18 do 22C , maksimalne  dnevne od 29 do 33C. Duvace pojačan severoistočni vetar.

Na Hrvatskom primorju u utorak sunčano. Posle podne u severnim a ponegde i u centralnim delovima stiže naoblačenje sa kišom i pljuskovima, ponegde su moguće i grmljavinske oluje. Maksimalna temperatura od 22 na severu do 32C na jugu Hrvatske.

U utorak oblačno sa kišom, pljuskovima i grmljavinom biće u centralnim i delovima severne Evrope, ali i u oblasti Alpa. U ostalim predeliuma biće vedro. Najhladnije biće u Norveškoj sa temperaturom oko 15°C. Najtoplije biće na jugu Evrope, maksimalna temperatura na Balaknskom poluostrvu i preko 35°C.

(Telegraf.rs)