Današnja vremenska prognoza (15. avgust 2018. godine): Oblačno i sparno, u toku večeri sa kišom i pljuskovima (VIDEO)

Svakog dana na portalu Telegraf.rs možete da pratite vremensku prognozu

 Svakog dana na portalu Telegraf.rs možete da pratite vremensku prognozu sa Kristinom, Sarom, Katarinom i Biljanom.

Danas u Srbiji  promenljivo oblačno i svežije, povremeno sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Ponegde se očekuju i grmljavinske oluje sa gradom i olujnim vetrom. Na krajnjem istoku biće suvo i uglavnom sunčano. Duvaće slab do umeren severozapadni vetar. Biće sparno. Minimalna temperatura od 16 do 22°C, maksimalna dnevna od 24°C na jugu do 31°C na severu i istoku Srbije.

U narednih sat vremena na jugoistoku Srbije ( Jastrebac sa okolinom) kratkotrajni plјuskovi sa grmlјavinom.

U Beogradu  promenljivo oblačno i svežije, povremeno sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Na širem području grada očekuju se i grmljavinske oluje sa gradom i olujnim vetrom. Duvaće slab do umeren severozapadni vetar.Od 15 časova sledi prolepšavanje. Minimalna temperatura 21°C, maksimalna dnevna 29°C.

U Srbiji četvrtak i petak promenljivo oblačno, ponegde sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom.  Na severu i istoku biće suvo i sa sunčanim intervalima. Maksimalmna temperatura kretaće se od 28 do 32°C.

Za vikend na severu sunčano i toplo, dok se u južnim i centralnim predelima očekuje promenljivo oblačno vreme, ponegde sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Maksimalna temperatura od 26°C na jugu do 32°C na severu Srbije. U Beogradu narednih dana uglavnom sunčano i toplo, u četvrtak i petak povremeno uz oblačnost. Maksimalna temperatura kretaće se od 30 do 32°C.

Evropa:

U sredu oblačno sa kišom, pljuskovima i grmljavinom biće u severozapadnim i delovima centralne Evrope, dok se lokalni pljuskovi sa grmljavinom, ponegde i grmljavinske oluje očekuju na Apeninskom i Balkanskom poluostrvu. U ostalim predelima biće vedro. Najhladnije biće u Skandinaviji sa temperaturom oko 20°C. Najtoplije grad biće Atina sa temperaturom i preko 35°C.

Na Grčkom primorje u sredu sunčano i toplo povremeno uz umerenu oblačnost, duvaće umeren do jak severno istočni vetar. Minimalna temperatura od 20 do 24 stepena maksimalna dnevna od 29 do 33 stepena.

Na Crnogorskom primorju  pretežno sunčano i svežije u odnosu na prethodne dane, na Cetinju sa kišom i pljuskovima. Minimalne temperature od 16 do 22, maksimalne od 28 do 30C.

Na Hrvatskom primorju sunčano i toplo, kiša i pljuskovi sa grmljavinom mogući su uglavnom u Dalmaciji. Minimalne temperature od 18 do 22, maximalne od 28 do 33C.

Biometeorološke prilike mogu doprineti pojačanju tegoba kod osoba koje pate od srčanih obolјenja, a u jutarnjim satima oprez se savetuje i astmatičarima. Od meteoropatskih reakcija su moguće glavobolјa i neraspoloženje. Neophodna je dodatna pažnja u saobraćaju.

Pogledajte jutarnju vremensku prognozu:

                                     

(Kristina Stojanović/Telegraf.rs)