Današnja vremenska prognoza (29. septembar 2018. godine): Umereno do potpuno oblačno, ali uglavnom suvo (VIDEO)

Svakog dana na portalu Telegraf.rs možete da pratite vremensku prognozu

Svakog dana na portalu Telegraf.rs možete da pratite vremensku prognozu sa Kristinom, Sarom, Katarinom i Biljanom.

Na severu Srbije danas sunčano, dok se u ostalim predelima očekuje umereno, a na jugu i istoku Srbije i potpuno oblačno. Duvaće umeren do jak severni i severozapadni vetar. Minimalna temperatura od 6 do 12°C, maksimalna dnevna od 17°C na severozapadu do 23°C na istoku Srbije.

U Beogradu u subotu pretežno sunčano. Duvaće umeren do jak severozapadni vetar. Minimalna temperatura 9°C, maksimalna dnevna 21°C, posle podne u padu.

U Srbiji u nedelju promenljivo oblačno i hladnije. Maksimalna temperatura od 13 do 19°C. U ponedeljak toplije sa sunčanim intervalima. U nedelju i ponedeljak u košavskom području duvaće jak jugoistočni vetar. U utorak sa severozapada prolazno naoblačenje sa kišom, a vetar u skretanju na jak severozapadni vetar. Krajem dana sa severozapada razvedravanje.

U Beogradu u nedelju oblačno. Maksimalna temperatura do 15°C. U ponedeljak toplije sa sunčanim intervalima. U utorak prolazno naoblačenje sa kišom. Krajem dana i tokom večeri razvedravanje. U sredu još jedno prolazno naoblačenje sa slabom kišom, potom suvo i toplije.

U subotu iznad većeg dela Evrope biće vedro. Jaka kiša, grmljavinski pljuskovi i olujni vetrovi očekuju se na jugu Balkana, a kiše će biti ponegde na istoku Evrope. Najhladnije biće na severu i istoku Evrope sa temperaturom oko 10°C, a najtoplije na jugu Španije i Portugalije sa temperaturom i preko 30°C.

Na grčkom primorju promenljivo oblačno sa kišom i pljuskovima. Maksimalna temperatura od 19 do 22°C.

Na crnogorskom primorju uz smenu sunčanih i oblačnih intervala. Maksimalna temperatura od 21 do 25°C.

Na hrvatskom primorju sunčano i relativno toplo. Maksimalna temperatura od 20 do 26°C.

(Telegraf.rs)