Sutrašnja vremenska prognoza (18. novembar 2018. godine): Spremite se, stižu hladni dani, ujutru mraz, posle podne susnežica (VIDEO) (FOTO)

Svakog dana na portalu Telegraf.rs možete da pratite vremensku prognozu

Svakog dana na portalu Telegraf.rs možete da pratite vremensku prognozu sa Kristinom, Sarom, Katarinom i Biljanom.

U Srbiji u nedelju promenljivo oblačno i veoma hladno sa slabom kišom, susnežicom i slabim snegom. Sredinom dana u južnim, a posle podne i u ostalim predelima jače naoblačenje sa kišom, susnežicom i snegom, a više padavina očekuje se na jugu, istoku i severoistoku Srbije. Duvaće slab do umeren istočni i severoistočni vetar, u košavskom području povremeno i jak. Minimalna temperatura od -1 do 2°C, maksimalna dnevna od 1°C na jugu i istoku Srbije do 8°C na severu. 

U Beogradu u nedelju promenljivo oblačno i veoma hladno, uz mogućnost slabe kiše ili susnežice i slabog snega. Krajem dana i tokom noći jačpe naoblačenje sa kišom, susnežicom i snegom. Duvaće umeren do pojačan istočni i severoistočni vetar. Minimalna temperatura 1°C, maksimalna dnevna 5°C. 

Srbija narednih dana :

U ponedeljak u Srbiji oblačno i veoma hladno sa kišom, susnežicom i snegom. Tokom dana očekuje se prestanak padavina i smanjenje oblačnosti. Krajem dana u jugozapadnim, a u toku večeri i noći i u ostalim predelima novo jače naoblačenje sa kišom, ponegde i sa ledenom kišom, a na planinama sa snegom. U utorak oblačno sa kišom, u toku jutra i prepodneva ponegde i sa kišom koja će se lediti pri tlu, a na planinama sa snegom. Tokom dana u svim predelima Srbije očekuje se kiša. U utorak će duvati jak jugoistočni vetar, u košavskom području sa olujnim udarima, a na jugu Banata sa udarima i preko 100 km/h. U sredu i četvrtak suvo i malo toplije, naročito na jugoistoku gde će biti osetno toplije. U četvrtak krajem dana i tokom noći prolazno naoblačenje sa kišom. 

Pao prvi sneg na Kopaoniku...

Evropa:

U nedelju će oblačno sa kišom, susnežicom i snegom biti na jugoistoku Evrope i u oblasti Crnog mora, dok se pljuskovi sa grmljavinom očekuju na Mediteranu. Obilne padavine očekuju se na jugu Balkanskog poluostrva. U ostalim predelima biće uglavnom suvo.

Pogledajte kako veje sneg u Turskoj:

(Kistina Stojanović)