Ovaj novinar je zapalio džoint pred predsednikom Urugvaja (VIDEO)

Krišna Andavolu, reporter Vajsa, pali džoint pred sam početak intervjua sa Hose Muhikom. Potom priča sa njim o tome šta predsednik Urugvaja misli o upotrebi droga

Novinar sajta Vice je odlučio da dođe pripremljen na intervju sa predsednikom Urugvaja Hose Muhikom, koji je između ostalog i poznat po tome što je legalizovao marihuanu u svojoj državi.

On je tokom razgovora zapalio džoint, a potom i popričao sa "skromnim predsednikom" na temu droga i marihuane.

Ovo je verovatno jedini predsednik koji je sa osmehom gledao mladog novinara kako pali džoint, dok pred kamerama sa njim ćaska o raznim temama.

Taj klip, kao i čitav intervju, je zapravo samo najava Vajsovog dokumentarca o legalizaciji marihuane u Urugvaju.

Krišna Andavolu, reporter Vajsa, pali džoint pred sam početak intervjua sa Hose Muhikom (78). Potom popriča sa njim o tome šta predsednik Urugvaja misli o upotrebi droga.

- Ako su vam potrebne droge da bi se osetio slobodan, onda si gotov. Moja sloboda je ovde - kaže Muhika, i pokazuje na svoju glavu.

Krajem ove godine, Urugvaj je postao prva zemlja sveta koja je u potpunosti dozvolila proizvodnju, prodaju i konzumaciju marihuane, i pored negodovanja UN.

Muhika nije odustao od legalizacije, pošto veruje da će zapravo legalizacija doprineti da se smanji potrošnja ove droge.

(Telegraf.rs)